![]() ![]() |
czw, 17 cze 2010 - 22:09
|
|||||
|
OFFLINE Opiekun działu dzbanecznik Postów: 739Dołączył: czw, 26 kwi 07 |
Wiadomo, że taką rozetę przyziemną z dzbanków tworzy bardzo często N. ampullaria.
Widziałem gdzieś też zdjęcia N. trichocarpa. A oto kilka fotek, jak to u mnie wygląda: N. x hookeriana N. gracilis N. belli Dzbanki tych 2 ostatnich są mocno zakopane w mchu. Musicie mi uwierzyć na słowo, że te dzbanki są z młodych pędów spod mchu, a nie tych górnych. Na zdjęciu nie ma jak tego pokazać. Zdarzyło Wam się coś takiego u któregoś ze swoich dzbaneczników? -------------------- Pingularium-Darlingtonium
Hodowla 3.0 Cephalotusarium Follicularisum Galeria pozostałych roślin Lista roślin Nie mam stałej oferty "sprzedam". Jednakże posiadam nadwyżki roślin, kto chętny - proszę pytać indywidualnie na PW. |
||||
czw, 17 cze 2010 - 22:23
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 284Dołączył: pią, 18 sie 06 |
miałem podobny przypadek z n x gentle ale niestety nie mam fotek :/
-------------------- emeil : TomaszChelmecki@gmail.com
gadu-gadu : 3960344 Pozdrawiam -------------------- Lista roślin Galeria roślin sprzedam/wymienie |
pią, 18 cze 2010 - 07:29
|
|
|
OFFLINE Zwycięzca konkursu Postów: 472Dołączył: czw, 03 lip 08 |
A ja się denerwowałem, że mi młode hookeriany przy łodydze nie chcą rosnąć
Ten post edytował Twargor pią, 18 cze 2010 - 07:29 -------------------- |
wto, 24 sie 2010 - 20:22
|
|||
|
OFFLINE Opiekun działu dzbanecznik Postów: 739Dołączył: czw, 26 kwi 07 |
Przy przesadzaniu udało mi się zrobić kilka fotek kolejnych pokazujących dzbanki rosnące na krótkich liściach. Zdjęcia robione w ferworze przesadzania, więc sorki za jakość:
N. gracilis N. x hookeriana -------------------- Pingularium-Darlingtonium
Hodowla 3.0 Cephalotusarium Follicularisum Galeria pozostałych roślin Lista roślin Nie mam stałej oferty "sprzedam". Jednakże posiadam nadwyżki roślin, kto chętny - proszę pytać indywidualnie na PW. |
||
![]() ![]() |
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 04:02 |