![]() ![]() |
wto, 20 lip 2010 - 21:38
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 186Dołączył: pią, 24 mar 06 |
Tak jak w temacie - co jest bardziej wydajne i mniej usterkowe: fogger Exo Terra, czy moze jednak te kombajny ze sklepow, co to nawilzaja, jonizuja, ozonuja, sluza do aromaterapii, itp.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ============================================= ![]() ============================================= Zanim zadasz pytanie kliknij w ten link |
śro, 21 lip 2010 - 00:00
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 652Dołączył: czw, 21 cze 07 |
Fogger exo terra działa tak jak każdy inny fogger made in China. Jest tani, średnio wydajny, chociaż z wiatraczkiem daje radę. Jeśli chodzi o usterki to zużywa się tam jedynie płytka, którą trzeba co jakiś czas wymienić. Nie liczyłbym na trwałość i niezawodność tego urządzenia. Polecam te made in China, bo exo terra od nich różni się tylko ceną, która nie da się ukryć jest niebotyczna.
Co do jak to określiłeś "kombajnów" - tu pewnie liczyłbym na większą niezawodność. Chodzi jednak o uzyskanie efektu mgły. Tu nastręcza się pytanie, jak ową mgłę wytworzoną przez to niemałe urządzenie przetransportować do naszego terrarium? Chyba to właśnie niski koszt zakupu, łatwość instalacji i małe rozmiary urządzenia decydują o tym, że w naszych terrariach górują foggery. -------------------- |
śro, 21 lip 2010 - 00:11
|
||
|
OFFLINE Zasłużony Postów: 481Dołączył: pon, 19 mar 07 |
CYTAT Tu nastręcza się pytanie, jak ową mgłę wytworzoną przez to niemałe urządzenie przetransportować do naszego terrarium? Np. tak: Climatic 330B, kupiłem używany, mam go trzy lata i pracuje 6 razy po 15 minut na dobę. W takim cyklu zbiornik starcza na chyba 2 tygodnie, nie pamiętam. -------------------- |
|
śro, 21 lip 2010 - 00:28
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 310Dołączył: pon, 19 paź 09 |
Mam u siebie dokładnie to samo, tylko tańszy model
|
śro, 21 lip 2010 - 00:41
|
|
|
OFFLINE Zasłużony Postów: 1,963Dołączył: pon, 06 lut 06 |
ozonator ma jedna fajna wlasciwosc
-------------------- |
śro, 21 lip 2010 - 13:43
|
|
|
OFFLINE Opiekun działu dzbanecznik Postów: 739Dołączył: czw, 26 kwi 07 |
Nie polecam foggerów. Ich maksymalna trwałość to 3 lata (czyli trochę po końcu okresu gwarancyjnego), nawet po wymianie membrany. Jakiekolwiek zabiegi uzdrawiające pomagają tylko na bardzo krótki czas, do max miesiąca.
-------------------- Pingularium-Darlingtonium
Hodowla 3.0 Cephalotusarium Follicularisum Galeria pozostałych roślin Lista roślin Nie mam stałej oferty "sprzedam". Jednakże posiadam nadwyżki roślin, kto chętny - proszę pytać indywidualnie na PW. |
czw, 05 sie 2010 - 17:31
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 228Dołączył: czw, 24 wrz 09 |
Skorzystam z okazji i zapytam w tym temacie. Jestem własnie w trakcie robienia terrarium i potrzebuję sprzętu do zamgławiania
Co byście mi polecili? (w przystępnej cenie) Co sądzicie o tym jonizatorze: http://allegro.pl/item1168191536_nawilzacz...co_essence.html ? Czy według Was, sprawdzi się, posiada jakieś wady? |
czw, 05 sie 2010 - 22:50
|
|
|
OFFLINE Opiekun działu dzbanecznik Postów: 739Dołączył: czw, 26 kwi 07 |
Plusem jest to, że ma włącznik mechaniczny a nie elektroniczny i możesz go sobie pod minutowy timer podłączyć. Wady? Mała pojemność.
-------------------- Pingularium-Darlingtonium
Hodowla 3.0 Cephalotusarium Follicularisum Galeria pozostałych roślin Lista roślin Nie mam stałej oferty "sprzedam". Jednakże posiadam nadwyżki roślin, kto chętny - proszę pytać indywidualnie na PW. |
pią, 06 sie 2010 - 10:22
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 228Dołączył: czw, 24 wrz 09 |
Mała pojemność to akurat dla mnie nie problem, ważne że będzie się nadawał.
|
śro, 01 wrz 2010 - 23:58
|
||
|
OFFLINE Fundator Postów: 345Dołączył: pon, 15 mar 10 |
Np. tak: Climatic 330B, kupiłem używany, mam go trzy lata i pracuje 6 razy po 15 minut na dobę. W takim cyklu zbiornik starcza na chyba 2 tygodnie, nie pamiętam. Mam u siebie dokładnie to samo, tylko tańszy model Moglibyście wkleić zdjęcia jak wygląda zamglone na maxa terrarium przy użyciu waszych nawilżaczy, bo zastanawiam się nad kupnem takiego? Pozdrawiam. -------------------- Tożsamość zagłębiowska to nie jest rzecz wtórna! |
|
![]() ![]() |
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 04:03 |