Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Odpowiedz w temacieStart new topic
> Pływacz
nerka99
post nie, 05 lut 2012 - 10:39
Post #1

Forumowicz

Gdy w lecie zamawiałem paczkę z roślinami sprzedający przysłał mi jako bonus mały pakiecik oznaczony jako pływacz z zielonymi farfoclami oblepionymi bardzo płynnym błotem. Wtedy nie bardzo wiedziałem co z tym z robić i biorąc pod uwagę spora ilość roślin czekających właśnie na posadzenie wziąłem 1wszą z brzegu doniczkę z torfem i lekko wklepałem w niego zawartość paczuszki właściwie spisując ją wtedy na straty. Owadożera podlewałem codziennie obficie od góry i nie dosyć że nie przepadł to rozrósł się po całej doniczce a teraz nawet zakwitł... i tu własnie pojawia się część właściwa mojego postu; pomoże mi ktoś go zidentyfikować?

KLIK BY POWIĘKSZYĆ

Niestety fotograf ze mnie marny a właściwie żaden więc ostrości na kwiatku nie dałem rady ustawić (potem spróbuje jakoś to zrobić i ew wyedytować post, chyba, że ktoś wydedukuje co to za owadożer)... ale mniej więcej widać jaki to ma kształt, kwiat jest biały a w środku fioletowy. Jeśli ktoś wie co to za zwierz prosiłbym o info.

[edit] wykombinowałem jak wyostrzyć kwiatek, wrzuciłem tuż za nim "tło" w postaci teczki na dokumenty:P

bezpośredni link do wersji DUŻEJ http://wstaw.org/m/2012/02/05/IMG_1557.JPG

Ten post edytował nerka99 nie, 05 lut 2012 - 10:45

--------------------
Leksykon gier RPG
Email Poster PM
+Quote Post
Radek:)
post nie, 05 lut 2012 - 11:25
Post #2

Forumowicz

Wg mnie może to być Utricularia microcalyx.

pozdrawiam
Email Poster PM
+Quote Post
nerka99
post sob, 11 lut 2012 - 08:07
Post #3

Forumowicz

Dzięki.

--------------------
Leksykon gier RPG
Email Poster PM
+Quote Post