Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Odpowiedz w temacieStart new topic
> Półka hodowlana
latos333
post pią, 28 paź 2011 - 20:18
Post #1

Fundator

Witam
Mija okrągły rok odkąd zakupiłem pierwszy zestaw do mikrorozmnażania i zaczęła się moja przygoda z in vitro winkp.gif
Dzisiaj właśnie ukończyłem prace nad nową półką hodowlaną, a w zasadzie witryną. Po paru modyfikacjach powstał całkiem przyzwoity mebel przystosowany dla roślin w TC.
Oto kilka fotek:
Załączony obrazek

Załączony obrazek

...i kilka zdjęć mieszkańców...

móchołówki:
Załączony obrazek

Załączony obrazek

Załączony obrazek

Załączony obrazek

Kiełkująca D. regia

Załączony obrazek

D. ordensis x fulva
Załączony obrazek

Nepenthes mirabilis var globosa
Załączony obrazek

D. curviscapa

Załączony obrazek

D. auriculata
Załączony obrazek

D. aliciae
Załączony obrazek

D. afra

Załączony obrazek

Szczerze zachęcam wszystkich do próbowania swoich sił w rozmnażaniu roślin metodą kultur tkankowych- daje to naprawdę wiele satysfakcji thumbsup.gif
PM
+Quote Post
Piter89
post pią, 28 paź 2011 - 20:28
Post #2

Forumowicz

Rewelacja, widzę że estetyka jest u Ciebie wymagana na każdym kroku biggrinll.gif
PM
+Quote Post
latos333
post pią, 28 paź 2011 - 20:48
Post #3

Fundator

CYTAT(Piter89 @ pią, 28 paź 2011 - 20:28) *
Rewelacja, widzę że estetyka jest u Ciebie wymagana na każdym kroku biggrinll.gif

Estetyka- dobra rzecz...miło popatrzeć smile.gif
PM
+Quote Post
sadam8806
post pią, 28 paź 2011 - 20:57
Post #4

Forumowicz

gratulacje, ja dopiero zaczynam i nie mam czym sie pochwalic smile.gif na prawde pilnujesz stalej temperatury dla swoich kultur czy maja jakies male wahania?

--------------------
"Rośnik albo rosiczka... w tych (liściach) się zawsze wilgotność znajduje wodnista: nigdy, by nagoręcey słońce grzało niewysychaiąca y owszem, im barziey swymi promieniami przypala, tym więcey rosy albo wody w sobie maią." Szymon Syreniusz 1613r.
Email Poster PM
+Quote Post
latos333
post pią, 28 paź 2011 - 21:22
Post #5

Fundator

CYTAT(sadam8806 @ pią, 28 paź 2011 - 20:57) *
gratulacje, ja dopiero zaczynam i nie mam czym sie pochwalic smile.gif na prawde pilnujesz stalej temperatury dla swoich kultur czy maja jakies male wahania?

Temperatura wewnątrz 23- 26 *C, jakoś specjalnie się z tym nie cackam. Rośliny w Tc są dość tolerancyjne. W lecie będę musiał uchylić drzwiczki bo jest cieplej + lampy to może dobić do ponad 30*C, a to już by było troszkę przydużo
PM
+Quote Post
sativ
post sob, 29 paź 2011 - 16:30
Post #6

Opiekun działu In vitro

Coś pięknego biggrinll.gif podziwiam za zaangażowanie i włożoną pracę- efekty jak widać nie przychodzą "same z siebie" tylko są rezultatem czasogodzinoproblemów winkp.gif spędzonych z TC .... winkp.gif
PM
+Quote Post

Odpowiedz w temacieStart new topic

RSS | Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wtorek, 22 maj 2012 - 14:13