![]() ![]() |
pon, 16 cze 2008 - 16:15
|
||
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 5Dołączył: pon, 05 maj 08 |
Witam. Nabyłem kilka dnie temu muchołówke i mam pytanie na które nie znalazłem odpoiwedzi w postach, mianowicie z racji tego że okna mam na wschód i zachód rano jak wstaje kłade ją na okno str. wschodnie, natomiast po pracy przenosze ją do drugiego pokoju a zeby miała cały czas słoneczko. Czy zabieg ten (te przenoszenie z jednego miejsca w drugie) wpłynie niekorzystnie na rozwój kwiata?? powinienem tego zaprzestać?? Czy co?
Aha jeszcze jedno pytanie mam, bo kwiatek jest mały i jest w małej doniczce, czy przesadzenie go teraz jest rozsądne czy poczekać aż urośnie i wtedy go przesadzić? Z góry dzięki za pomoc |
|
pon, 16 cze 2008 - 16:24
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 269Dołączył: czw, 17 maj 07 |
myślę że takie przenoszenie mu nie zaszkodzi, a z przesadzeniem jak możesz to poczekaj aż podrośnie (chyba że ziemia jest już stara)
-------------------- |
pon, 16 cze 2008 - 16:28
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 74Dołączył: czw, 06 mar 08 |
witam
Widze ze masz ta sama "chorobe" co ja na poczatku mojej hodowli. Ja przenosilem tak moje kapturnice i mucholowke. Teraz juz tak nie robie i wszystkie rosliny trzymam na wschodnim oknie. Robie tak poniewaz zauwazylem ze rosliny stojace na jednym oknie rosna szybciej i ladniej sie wybarwiaja. Decyzja nalezy do ciebie ale mysle ze rosliny (tak samo jak ludzie) nie lubia ciaglych zmian i wola sie "ustatkowac" ;p Ten post edytował killer_88 pon, 16 cze 2008 - 16:48 -------------------- |
pon, 16 cze 2008 - 16:35
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 5Dołączył: pon, 05 maj 08 |
zobacze po miesiącu jak wygląda |
![]() ![]() |
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 03:36 |