![]() ![]() |
czw, 19 cze 2008 - 16:03
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 5Dołączył: pon, 05 maj 08 |
Witam.
Mam kolejne pytanie odnośnie pułapek. Moja roślinka po podróży (tak sobie pomyślałem) potrzebuje jakiegoś owada, dałem jej muche małą no i... ku mojemu zdziwieniu 2 pułapki się nie zamykają :/ nie wiem czy to narmalne czy nie. Pobowałem nawet stymulować ten proces ale nie chcą się zamykać i nic na to nie poradze. Czy to jest normalne?? Czy może są jakieś za małe albo za stare??Tak w ogóle to 3-y z 5-ciu się zamykają. Możecie coś poradzić?? Z góry dzięki |
czw, 19 cze 2008 - 16:13
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 28Dołączył: nie, 24 lut 08 |
po podróży, czyli inna temperatura, inne słonce itd.
Po prostu może te 2 pułapki muszą dojść do siebie, ja raz miałem tak że po przesadzeniu mi się te takie czujki w pułapce pousychały i się teraz wogule nie zamyka |
czw, 19 cze 2008 - 16:14
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 254Dołączył: nie, 27 maj 07 |
pułapka muchopłówki zamyka się tylko trzy razy!!!
|
czw, 19 cze 2008 - 16:34
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 721Dołączył: wto, 06 lis 07 |
CYTAT pułapka muchopłówki zamyka się tylko trzy razy!!! - Nieprawda. Sam mam pułapki które były już zamknięte co najmniej z 5 razy. Po prostu stare pułapki nie zawszę chcą się zamykać. W tedy możesz spróbować odciąć liść i zrobić sadzonkę ;] (dwie roślinki nikomu nie zawadzą -------------------- Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża " -------------------- |
czw, 19 cze 2008 - 16:50
|
|
|
Aha... no jak narazie jeszcze nie doszedłem do takich spostrzezen, ale moze moje pulapki juz sie nasluzyly podczas podrozy. A w jaki sposob mam zrobic sadzonke? uciac pulapke przy samym koncu liscia i co? tak bez korzeni zasadzic?
Wystawilem tu kilka fotek mojej mucholowki i moze byscie mi powiedzieli cos na jej temat? :-) o stan, czy nie za mala doniczke? Czy ma tak przy ziemi rosnac?Bede wdzieczny za wskazowki. Obrazek1 Obrazek2 Obrazek3 Obrazek4 Obrazek5 |
czw, 19 cze 2008 - 17:59
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 254Dołączył: nie, 27 maj 07 |
|
czw, 19 cze 2008 - 18:15
|
|
|
OFFLINE Zasłużony Postów: 464Dołączył: nie, 23 mar 08 |
Niektóre z moich już więcej niż 3 razy trawiły i dalej sie mogą zamknać
Pozdro! A muchołówka moim zdaniem jest w dobrym stanie , tylko ja swoje troszke mocniej w torf wkopuje:) daj jej troche czasu i spokoju zeby odzyskała siły -------------------- Pozdrawiam, Piotrek ;-)
|
czw, 19 cze 2008 - 19:02
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 03:37 |