![]() ![]() |
nie, 07 mar 2010 - 21:43
|
|
|
OFFLINE Administrator Postów: 2,021Dołączył: nie, 22 sty 06 |
No i stało się. czyba idzie wiosna bo zakwitła mi Roridula gorgonias. Roślina jest najprawdopodobniej dwuletnia, jakieś 20cm wysokości. Nie mam Pameridea więc nie wiem czy uda mi się ją zapylić ręcznie. Kwiat dzisiaj otworzył się drugi raz.
-------------------- Pozdrawiam, Roman.
---------------------------------------------------- WWW.FLYTRAP.PL ---------------------------------------------------- POSZUKUJĘ OSÓB DO TWORZENIA BAZ DANYCH ROSICZEK I PŁYWACZY! |
nie, 07 mar 2010 - 22:18
|
|
|
OFFLINE Fundator Postów: 682Dołączył: śro, 05 mar 08 |
w jakich warunkach rośnie??
-------------------- |
nie, 07 mar 2010 - 22:25
|
|
|
OFFLINE Administrator Postów: 2,021Dołączył: nie, 22 sty 06 |
w jakich warunkach rośnie?? Obecnie pod świetlówkami poza terrarium. Latem na południowym parapecie. -------------------- Pozdrawiam, Roman.
---------------------------------------------------- WWW.FLYTRAP.PL ---------------------------------------------------- POSZUKUJĘ OSÓB DO TWORZENIA BAZ DANYCH ROSICZEK I PŁYWACZY! |
nie, 07 mar 2010 - 22:55
|
|
|
OFFLINE Administrator Postów: 348Dołączył: śro, 18 sty 06 |
No to tylko gratulować. Okaz śliczny!
-------------------- Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski http://www.owadozery.pl - warto szukać informacji w różnych źródłach. Fotki owadożerów Moje zdjęcia |
pon, 08 mar 2010 - 06:35
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 649Dołączył: wto, 06 lis 07 |
Piękny okaz i fajne zdjęcia.
-------------------- Nepenthes - Dzbanecznik - Z greckiego ne - nie, penthos - troska, smutek; a więc beztroski - aluzja do ustępu Dyssei, w którym Helena miesza "czar taki do wina, że gniewów, smutków i zgryzot przeszłych zapomina każdy, kto posmakuje z zaprawionego kruża " -------------------- |
pon, 08 mar 2010 - 21:42
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 88Dołączył: sob, 04 lip 09 |
SUPER
Marron-jak uzyskasz nasiona to się pisze na kilka |
![]() ![]() |
| | Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: piątek, 10 wrzesień 2010 - 21:47 |