Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Odpowiedz w temacieStart new topic
> terrarium - początki moje
lothia
post czw, 04 lis 2010 - 21:53
Post #1

Fundator

to i ja się pochwalę,choć to moje pierwsze i dopiero początki  smile.gif
Załączony obrazek

Załączony obrazek

Nad pływaczem jest drugi dzbanecznik [ventrata] , woda z dzbanecznika dodatkowo nawadnia pływacza,zobaczymy jak to będzie na dłuższą metę działało,na razie kwiatuszek mu się pojawił i chyba będzie kilka nastepnych happy.gif .Nad oświetleniem jeszcze pracuję. Może ktoś mnie oświeci przy okazji co to za dzbanek?sanguinea?

Ten post edytował lothia pią, 05 lis 2010 - 16:15
Email Poster PM
+Quote Post
kulek
post czw, 04 lis 2010 - 22:23
Post #2

Forumowicz

jak dla mnie to bardzo ładnie ci wyszło
PM
+Quote Post
lothia
post czw, 04 lis 2010 - 22:32
Post #3

Fundator

dziękuję bardzo ale jak się patrzę na tutajsze to od razu marzy się coś wiekszego i bardziej efektownego smile.gif.Moje mogłoby się nazywać Pikuś:) Na razie obserwuje jak wyjdzie i co padnie a co przetrwa [wanilia,beniaminek z marketu w fazie odratowywania-dostał szanse,dwa dzbanki,pływacz i tymczasowo tłustosz - to chyba nie dla niego będzie,bo cała reszta wymaga spryskiwania tłustoszek podobno nie lubi,więc zakrywam go kubeczkiem w czasie kąpieli].
Email Poster PM
+Quote Post
naven
post pią, 05 lis 2010 - 07:14
Post #4

Moderator

Zmniejsz zdjęcia

--------------------
Sprzedam obiektyw Helios 44M-4(do fotografii makro) kontakt PW.

PM
+Quote Post
eutr
post pią, 05 lis 2010 - 11:01
Post #5

Forumowicz

dzbanek ze zdjęcia nie wiem co to ale nie jest to sanguinea
PM
+Quote Post
lothia
post pią, 05 lis 2010 - 16:19
Post #6

Fundator

Uff udało się pomniejszyć smile.gif Dzbanek był kupowany jako dodatek do Drosera aliciae i Dionaea muscipula red jako losowo wybierany i jako przykład podany był Nepenthes sanguinea red dołączona fota bardzo przypomina mojego malucha.
Email Poster PM
+Quote Post
theofil
post pią, 05 lis 2010 - 16:54
Post #7

Fundator

A mogłabyś wrzucić foty terra z jakiejś wiekszej odległości ?? A efekt jak na pierwszy raz całkiem rzeski ;]

--------------------
PM
+Quote Post
lothia
post pią, 05 lis 2010 - 20:07
Post #8

Fundator

spróbuję jutro,choć fotograf ze mnie taki jak i komputerowiec:) Jest zrobione z małego terra 30x30x45,kurdupelek taki i bez oświetlenie więc wieczorem wychodzi jak wychodzi,zwłaszcza że na przeciwko neon ze sklepu nieźle daje
Załączony obrazek

jutro postaram się o coś lepszego;cały czas robię jakieś przeróbki w wystroju.
drugie zrobiłam z akwarium ale to porażka,ziemiórki wykończą mnie nerwowo,tam zrobiłam inne nawadnianie tzn.keramzyt [czy jak to się tam zwie],siatka plastikowa na to nie fizelina ale coś podobnego woda,potem torf i mech[prasowany namoczony],niestety najwyraźnie ziemiórkom bardzo odpowiada takie podłoże  dry.gif .
W terra nie mam tego problemu.Nastepne będzie z terrarium tylko wiekszego i również pionowe,akwarium jest poziome z daszkiem i oświetleniem i niewygodnie się podlewa.

Ten post edytował lothia pią, 05 lis 2010 - 20:08
Email Poster PM
+Quote Post

Odpowiedz w temacieStart new topic

RSS | Wersja Lo-Fi Aktualny czas: środa, 23 maj 2012 - 08:29