![]() ![]() |
nie, 08 sie 2010 - 16:47
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 44Dołączył: pon, 31 maj 10 |
mam problem jakis czas temu kupilem kapurnice ladny okaz po jakis dwoch tygodniach po zakupie zaczely usychac jej kapturki do tego stopnia ze az calkiem "uschla" poobcinalem ja az do bulwy teraz wypuszcza nowe listki,ostatnio kupilem kolejna i tez zauwazylem ze po pewnym czasie zaczely usychac jej kapturki,obie stoja na slonecznym parapecie i maja wode w podstawce.co moze byc przyczyna usychania ----aklimatyzacja? nadmienie ze dwie inne kapturnice ktore mam rosna oki,i nie ma z nimi problemu,wiec gdzie tkwi moj blad????
|
nie, 08 sie 2010 - 19:34
|
|
|
OFFLINE Administrator Postów: 491Dołączył: śro, 18 sty 06 |
Zrób im zdjęcia i warunków w jakich je trzymasz. Będzie można powiedzieć coś więcej.
-------------------- Pozdrawiam,
Krzysztof Ciesielski http://www.owadozery.pl - warto szukać informacji w różnych źródłach. Fotki owadożerów Moje zdjęcia |
nie, 08 sie 2010 - 20:31
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 44Dołączył: pon, 31 maj 10 |
warunki to zwykly parapet w mieszkaniu przez wiekszosc dnia pada na nie slonce,zdjecia probowalem zrobic ale nie moge uchwycic tych usychajacych kapturow tj,zdjecia nie oddaja tego wygladu wyraznie
to wyglada tak ,ze usychaja obrzeza kaptorow a roslina wyglada tak jakby stawala sie "sflaczala"i nie ma w wygladzie takiej jedrnosci.zastanawiam sie czasami czy kapturnice mozna przelac ,bo one tak wygladaja jakby mialy za duzo wody ,zy to mozliwe............ |
wto, 21 gru 2010 - 14:11
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 30Dołączył: sob, 05 lip 08 |
mi kaptury "faczeją" jak zapomnę podlać przez tydzień...
nie wiem jak by się zachowała po przelaniu (ja bardzo rzadko podlewam roślinki - jak mi się przypomni a rosiczki i muchołówki rozmnażają się w cholerę i nie mogę tego już opanować... Ten post edytował dariadesou wto, 21 gru 2010 - 14:12 |
czw, 30 gru 2010 - 16:41
|
|
|
OFFLINE Forumowicz Postów: 108Dołączył: sob, 27 mar 10 |
Teraz liście mogą marnieć bo przecież powinno by się rośliny zimować.
|
![]() ![]() |
|
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 03:01 |