naven Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Witam, chciałem sprawdzić(a może nie chciało mi się chować;p) ile wytrzyma moja muchołówka. Najniższa temperaturą było jakieś -16 stopni(pod 1m warstwą śniegu). Roślina wygląda teraz tak: http://i40.tinypic.com/2u8z1nt.jpg Nie wiem czy da się jeszcze uratować, co myślicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crewlers Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Nie ma już chyba co ratować.Szkoda tylko rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Jak dla mnie bulwa jest zywa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 No tak, bulwa jest twarda, zgniłe liście miękkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Ja bym odciął liście a bulwe wsadził do torfu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Szansę ocenie 10% że prze żyje bo bulwa wygląda jak wygląda i nie wiadomo czy puści nowe odrosty i 90% że zakończy swój żywot jeśli już nie zakończyła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 jak dla mnie na 85% odżyje bulwa jest żywa więc raczej będzie dobrze ja na zimę też zostawiłem muchołówkę w ogrodzie razem z kapturnicą z tym że przykryte jak ostatnio zaglądałem pod sam koniec lutego to u kapturnicy i muchołówki kilka liści z czerniało ale ogólne są w nawet niezłym stanie (widziałem w o wiele gorszym po zimowaniu w piwnicy itp) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Wg mnie trup. Bulwa powinna być biała. Sprawia wrażenie żywej, bo jeszcze nie zdążyła zgnić jak liście. Ale oczywiście warto posadzić i sprawdzić doświadczalnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi