Skocz do zawartości

Purpurea Po Przejściach

Skolilaj

Rekomendowane odpowiedzi

Wczesną wiosną wystawiłem moją kapturnicę na dwór, stoi na nim do teraz dzień i noc, w pogodę i niepogodę, cały czas w tym samym miejscu. Przeżyła już mrozy poniżej -5 stopni i upały powyżej 30 stopni, burze i gradobicia po których zostało z niej same kłącze. Od pewnego czasu pogoda, temperatura się ustabilizowała. Inne rośliny które cały czas towarzyszyły jej we wszystkich przygodach (d. aliciae, d. muscipula, d capensis i d. capensis alba) pięknie rosną i się pięknie wybarwiają. Jednak kapturnica jakoś dziwnie baaaaardzo wolno rośnie, kaptury są niewybarwione (stoi w pełnym słońcu) i wyrastają jakieś takie zniekształcone. Czy to może być zbyt duża ilość światła, czy co? Nie mam pojęcia... Inne rośliny rosną normalnie.

Oto i ona:

post-2812-1249734495_thumb.jpg

post-2812-1249734517_thumb.jpg

Oto miejsce w którym stoi:

post-2812-1249734543_thumb.jpg

Jedyny wariant nad jakim myślałem to zbyt mocne światło (z alicją miałem to samo zamontowałem jej taką krateczkę rozpraszającą światło, którą widać na ostatnim zdjęciu i pomogło) czy to może być od tego?

P.S. - Od kąd wystawiłem moje rośliny na pełne słońce to alicja okazała się all red a muchołówka red green ^^

Edytowane przez Skolilaj
Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mialem podobna sytuacje ze swoja i zgodze sie z Josynem, jak i maklerem, bo ja w swojej powiazalem te 2 rzeczy co oni powiedzieli - zmienilem podloze i dalem jej troche czasu, no i potem okazalo sie ze tam w srodku sa 2 roslinki, rozsadzilem, i juz sie wybarwiaja niektore kapturki na czerwono no i duzo owadow sobie jje, glownie jakies osy, muchy konskie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.