Daaron Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Zastanawiam się czy powinienem rozsadzić rosiczkę? Mam tu już w sumie 4 sztuki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Jak masz miejsce na parapecie, to wg mnie rozsadź je. Zawsze dla roślin lepiej, bo więcej miejsca i światła dla tych, co są pod większymi. No i kwestia estetyki - jedni lubią kępki, a inni nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Dołożę karton i miejsce będzie, żeby były wyżej. Właśnie głównie o ich dobro mi chodzi. W takim razie rozsadzę do 4 mniejszych doniczek. A właśnie rozsadzanie z pędami nie zaszkodzi żadnej z nich? Bo 2 wypuściły pędy. Edytowane 10 Lipca 2013 przez Daaron Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Dołożę karton i miejsce będzie, żeby były wyżej. Właśnie głównie o ich dobro mi chodzi. W takim razie rozsadzę do 4 mniejszych doniczek. A właśnie rozsadzanie z pędami nie zaszkodzi żadnej z nich? Bo 2 wypuściły pędy. Ja przesadzałem Spatulate z pędem i wszystko jest ok. Wiadome, że to ryzyko, ale zawsze możesz poczekać z rozsadzaniem do czasu aż zbierzesz nasiona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi