karaluch Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) Chyba aż tak głęboko nie dokopałem się na tym forum, bo nie kojarzę motywu z budowaniem torfowiska z odwróconych, małych doniczek. Torfowiska z odwróconymi małymi doniczkami...... Tzn, przy budowie przydomowego torfowiska, na dno wyłożone folią układa się odwrócone doniczki przykryte materiałem (tak by przez otwory wykonane na ich dnie nie wpadał torf). Ma to na celu ograniczenie ilości torfu torfu oraz zmagazynowanie wody. Tutaj masz opisane wszystko krok po koroku A tak to wygląda z takiej donicy kupiłeś (tej o dł 40cm): Donica, to czerwone to doniczki, to zielone to rurka do podlewania. Sorry za szkic ale spałem na plastyce p.s. hddk, dobrze mówi. Będziesz miał trochę więcej nasionek, ale nim przyjdzie czas na rozsadzenie roślin to troszkę minie Edytowane 18 Marca 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ampH Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 No w sumie racja z tą liczbą i wielkością nasion... No dobra, to zrobię jak mówicie - w doniczkach. Dzięki za rady. A ciekawy pomysł, na razie tylko tak pobieżnie przejrzałem, bo zaraz trzeba do roboty iść, ale wygląda świetnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi