adam69691 Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 (edytowane) Witajcie. Mam problem z dzbanecznikiem N. Gymnamphora pojawiły się na nim przędziorki. Szukam tak w internecie o tym jak zwalczyć i tutaj na forum tylko od nadmiaru informacji mam mętlik w głowie. Szukałem jakiegoś preparatu ale nie wiem który. Najlepszy by był taki który by wyeliminował na 100% i na wszystkich stadiach rozwoju. Może znacie jakiś naturalny sposób pozbycia się insektów. Teraz profilaktycznie przesadziłem do nowego podłoża. Opłukałem korzenie wodą i wsadziłem do podłoża. Dzbanka odizolowałem od reszty. Teraz umieściłem go w woreczku foliowym bo podobno wilgoć i niska temperatura zabijają przędziorki. 2 lub 3 razy potraktowałem Confidorem ale niestety po kilku dniach się znów pojawiały. Przepraszam Administracje że stworzyłem temat w niewłaściwym miejscu, proszę o przeniesienie do tematu zbiorczego. Edytowane 5 Listopada 2014 przez adam69691 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Polysectem do oporu, ew. z ebaya provado. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 W takim razie muszę kupić ten preparat i spróbować czy coś pomoże. Może znacie jakiś skuteczny naturalny sposób ? Czytałem o wywarze z cebuli tylko nie wiem czy by był skuteczny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Nie kombinuj z naturalnymi sposobami, tak jak Painkiller napisał, zaopatrz się w Polysect i powinno pójść gładko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 14 Listopada 2014 Autor Share Napisano 14 Listopada 2014 Obyło się bez preparatu chemicznego. Gdyż nie lubię używać chemii i zanieczyszczać środowisko. Jednak metoda naturalna udała się a to tylko za pomocą podwyższonej wilgotności. Kilka dni potrzymałem w szczelnie zamkniętym woreczku strunowym. W tej chwili nie ma żadnych przędziorków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi