Skocz do zawartości

Świat storczyków - The World Of Orchids

Rekomendowane odpowiedzi

Międzynarodowa wystawa "Świat storczyków - The World Of Orchids". Pierwsza tego typu impreza w Polsce o zasięgu krajowym.

Miejsce:

Sopot, ul. Władysława Łokietka 1,

Hipodrom Sopot (Hala Pomarańczowa) - wejście od ErgoAreny

Data: 12 - 14 maja 2017 w godzinach: 10:00 - 18:0013.05 (sobota), Noc Orchidei (19.00-22.00): wieczorne zwiedzanie wystawy z możliwością zrobienia zakupów, lampka szampana i przekąski w formie bufetu.

Swoje ekspozycje zaprezentują wystawcy z Ekwadoru, Tajwanu, Portugalii, Węgier, Austrii, Niemiec, Litwy i Polski. Obecni będą również wystawcy i sprzedawcy z oplątwami (Tillandsia), roślinami mięsożernymi oraz żywymi kamieniami, ma być 18 wystawców.

Organizatorzy pracują jeszcze nad pozyskaniem wystawców z innymi grupami roślin (bonsai, kaktusy, "lasy w szkle").

Podczas wystawy odbędzie się Annual General Meeting of European Orchid Council (organizacja zrzeszająca towarzystwa storczykowe z obszaru europy).

Ja przygotowuje jedną z wystaw z roślinami mięsożernymi, prezentował będę głównie heliamfory i dzbaneczniki.

Wiem że wystawę roślin mięsożernych przygotowuje także Roraima (mam nadzieję że więcej szczegółów przedstawi Pan Michał) - więc będzie w końcu jakaś wystawa zorganizowana w Trójmieście.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie wystawy na Facebooku

Edytowane przez dokkrb
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...