dokkrb Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Międzynarodowa wystawa "Świat storczyków - The World Of Orchids". Pierwsza tego typu impreza w Polsce o zasięgu krajowym. Miejsce: Sopot, ul. Władysława Łokietka 1, Hipodrom Sopot (Hala Pomarańczowa) - wejście od ErgoAreny Data: 12 - 14 maja 2017 w godzinach: 10:00 - 18:0013.05 (sobota), Noc Orchidei (19.00-22.00): wieczorne zwiedzanie wystawy z możliwością zrobienia zakupów, lampka szampana i przekąski w formie bufetu. Swoje ekspozycje zaprezentują wystawcy z Ekwadoru, Tajwanu, Portugalii, Węgier, Austrii, Niemiec, Litwy i Polski. Obecni będą również wystawcy i sprzedawcy z oplątwami (Tillandsia), roślinami mięsożernymi oraz żywymi kamieniami, ma być 18 wystawców. Organizatorzy pracują jeszcze nad pozyskaniem wystawców z innymi grupami roślin (bonsai, kaktusy, "lasy w szkle"). Podczas wystawy odbędzie się Annual General Meeting of European Orchid Council (organizacja zrzeszająca towarzystwa storczykowe z obszaru europy). Ja przygotowuje jedną z wystaw z roślinami mięsożernymi, prezentował będę głównie heliamfory i dzbaneczniki. Wiem że wystawę roślin mięsożernych przygotowuje także Roraima (mam nadzieję że więcej szczegółów przedstawi Pan Michał) - więc będzie w końcu jakaś wystawa zorganizowana w Trójmieście. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie wystawy na Facebooku Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 11 Maja 2017 Autor Share Napisano 11 Maja 2017 Większość stoisk na wystawie już rozstawiona Jest do obejrzenia m.in. N. aristolochioides i N. hamata oraz kilka jej krzyżówek kilka N. ampullaria i prawie wszystkie gatunki heliamfor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi