Lordmiko48 Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) mam poważny problem z dzbanecznikiem. oklapł i zaczyna usychać. nie wiem co robić pomocy. (nie moge przesłać zdjęcoa bo iby za duży format ale to mie ważne). liście ma strasznie miękkie jak nigdy dotąd do tej pory był piękmy i wyprostowamy a teraz oklapł. zmieniłem mu ziemie na ziemie do storczyka podobna do takiej kory ozdobnej ale mniejszej. dostał też takich brązowych plamek Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Lordmiko48 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordmiko48 Napisano 16 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2021 i chyba zdechnie pomocy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Bez zdjęcia rośliny i podłoża to ciężko powiedzieć co może dolegać twojemu dzbanecznikowi. Jaką ma temperaturę, gdzie stoi czy nie ma za mokro? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordmiko48 Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 temperatura w pokoju od 19 do 20 C stoi na półce i tak od roku od wiosny jak pięknie rósł tam i dzbanki miał ogromne co kakiś czas muche tam wżucałem(i niggdy ich nie znajdywałem) i chyba miał za mokro więc zmieniłem mu ziemie na ziemie do storczyków. niektóre liście zaczynają sie rolować powoli są oklapnięte i miękkie jak nie wiem. za duży format tych zdjęć więc nie moge ich przesłać. Jak dasz mi swojego gmaila to ci mogę przesłać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 styq83@gmail.com Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordmiko48 Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 przesłałem już i mam prośbe częściej odpisuj bo z gażdym dniem jest coraz gożej mam g 1 rok i nie chce go stracić. prosze pomóż mi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 Po obejrzeniu zdjęć, mogę od razu stwierdzić że to choroba grzybowa. Jedynie co możesz zrobić, obciąć najbardziej zakażone części. Resztę spryskać topsinem, ale sto procent nie daję że przeżyje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordmiko48 Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 szkoda dzięki bardzo mi pomogłeś a powiedz mi które liście są zakażone najbardziej jutro pojade do sklepu kupie to i postaram sie ją uratowac ale dzięki ci za radę i jeszcze powiedz mi które liścoe są zakażone najbardziej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 Te z plamami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lordmiko48 Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2021 ok dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi