Skocz do zawartości

Konarek..

Sathis

Rekomendowane odpowiedzi

uch wiem że temat stary dosyć ale tu okrutne smuty sadzicie (nie probuję nikogo urażać tylko mnie coś bierze jak to czytam)

a mianowicie to co w zoologicznych się kupuję to albo drewno z drzewa mangrowego (długie i jasne badylki albo takie bulwiaste pokraki,też jasne) albo mahoń (tak, tak, ten sam co na piekielnie drogich meblach i innych wykończeniach, jego "cudowna" właściwość polega na tym że jest cięższy od wody i nie gnije, podobnie zresztą jak mangr)

no i ewentualnie czasem można utrafić kawał korzenia dębowego ale to rzadziej

i nie maluje się tego, bo po pierwsze bez sensu (bo i tak lakier od wilgoci się złuszczy) a po drugie lakiery bywają toksyczne.

to tyle, dobranoc ;)

P.S. i czasem łupiny kokosa ale to raczej nie 'konarki' :P

Edytowane przez Waleń
Odnośnik do odpowiedzi

łupiny kokosa mam i posadzilam w nich dzbaneczniki.

a z konarkami sie temat urodzil bo w zoologicznych w Opolu jest wszystko i nic. konarki malo ciekawe, proste badyle albo takie wielkie bulwy ze nie wiadomo co z nimi zrobic zeby nie wstawiac sobie pilki do kosza na srodek viv.

S

ps a ze smuty ostatnio na forum to fakt;]

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.