michanio91 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Witam = ] Zagościłem na tym forum jakiś czas temu , szukałem odpowiedzi na kilka pytań lecz ich nie znalazłem , więc zakładam temat. Pytania : 1. Czy oświetlenie sztuczne ( np z żarówek ) zastąpią rośliną słońce ? 2. Czy roślina będzie normalnie rosnąć gdy będzie oświetlana tylko sztucznym światłem ? 3. Jak powinno wyglądać terrarium dla roślin ? 4. Nie ma jakiegoś działu typu " jak zrobić terrarium " ? I wiele innych , sorry ale jestem początkującym , chciałbym sobie sprawić takie terrarium , dość duże i nie wiem jak się do tego zabrać ... pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 1. Nie zwykłych żarówek , tylko świetlówek , tak zastąpi . 2. Tak będzie 3. Jak zwykłe terrarium lub zwykłe akwarium 4. Powinno być trochę informacji o tym na forum Duże czyli ? I dla jakich roślin ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 propnuje poszperac w technice na obu forach. ludzie opisuja budowe swoich terra sam na drugim forum opisalem moje oba akwa takze zapraszam do przegladania techniki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 (edytowane) Najpierw musisz sobie odpowiedzieć na bardzo ważne pytanie : Co chcesz hodować w tym terra? PS. Tak samo ważne pytanie jak tutaj (uwielbiam polskie komedie). Edytowane 30 Października 2009 przez tomislav1ster Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michanio91 Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 No wiec aktualnie mam tylko 7 dzbaneczników( jeszcze sie nei przyglądałem co to za gatunek , bo nie dawno dostałem je od brata) i 2 kapturnice(purpurea czy jakoś tak) Hmm wymiary terrarium to powiedzmy ... 120 cm x 28 x bez ograniczeń xD Chyba ze zmienię miejsce w którym owe terrarium ma stać wtedy mam olbrzymie możliwości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 120 cm x 28 x bez ograniczeń xD który wymiar to długość który wysokość a który szerokość?? z tego co piszesz do terra nadają się tylko dzbanki ale pewno masz ventraty a im terra nie trzeba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 28 to chyba coś malutkiego ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Jak dla mnie brzmi to jak rozmiar na parapet Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michanio91 Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Tak , miał być parapet , ale znalazłem stare szyby i terra bd mieć wymiary wys / szer /długość 60x 60 x 160 lub coś koło tego. Lepsze wysokie ? czy może długie ? Poradźcie bo jak zacznę sklejać to nie będzie odwrotu = ] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Lepsze wysokie chyba. Ale jeśli wysokością miałoby być 160 to w zimę tego niczym nie doświetlisz. Chyba tylko HQI (czy jakoś tak) ale to ustrojstwo z parametrami do uprawy roślin jest bardzo drogie i żre dużo prądu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi