xszymonx Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 witam, w lato trzymałem kapturnice i muchołówki w szklarni, i się zastanawiam czy nie mogły by tam zostać też na zimę. Rośliny przykryłem podwójną warstwą agrowłókniny. Załączam zdjęcia jak to aktualnie wygląda, jeśli ktoś coś wie o tego typu zimowaniu proszę o wypowiedź w tym tamacie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 szklarnia OK ale agrowłóknina na stałe może zakończyć się w tej szklarni pleśnią. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 ale jak nie będzie agrowłókniny to raczej zimy w szklarni nie przetrwają, przynajmniej nie wszystkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Jeżeli masz ziemie w szklarni to zrób ją w dole bardziej. Z tego co david mówił ma szklarnie 120 cm pod ziemią co daje chłód w lato a ciepło w zime. Przy 180 cm masz już chyba stałą temp. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 szklarnie mógłbym wkopać, ale wątpię by mi się to udało przed zimą jeszcze. Ale na wiosnę może, bo pomysł ciekawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi