key68 Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 1. Sarracenia 'Farnhamii' 2. Sarracenia purpurea - w trzech jakichś bliżej nierozpoznawalnych odmianach 3. Sarracenia rubra 4. oraz muchołówka jeszcze mi się na ten balkon zaplątała. Niestety, moje warunki miaszkaniowe nie pozwalają mi zrezygnować z użytkowania jednego z pokoi na kozyść roślinek. Piwnicy również nie posiadam /nowe budownictwo /. Jest tzw. garderoba w której utrzymuje się temperatura ok. 15-16 st. ale niestety z brakiem dostępu do światła. Reasumując - sytuacja patowa. Pozostał balkon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Muszę przyznać, że ciężko będzie Ci pomóc. rubra na dworze na bank nie dożyje wiosny ( z mojego doświadczenia), więc outside odpada. purpurea teoretycznie powinna sobie poradzić. jakby w garderobie było chłodniej mógłbyś z niej skorzystać ( włożyć tam wszystko ), ale te 15* C trochę za dużo. Edytowane 13 Grudnia 2009 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Gdzies widzialem fotki ze koles wykopal taka piwniczke w ziemi. Glebokosc jakies 2m, otwor przykryl szklem i tak zimowal Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
key68 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Wiecie!! Zaufam intuicji. Zobaczymu co się stnie. Będzie temat do rozmowy n wiosnę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
key68 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 inticja mi podpowiad, że będie ok hihihihiih Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
key68 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 a tak poza tematem. powiedźcie mi, kiedy powinienem je rozsadać??? /oczywiście jeśli przeżyją/. sorki za raczej oczywiste pytania Kolo mi podpwida, że wszystko co żywe przsadza sie w stanie spoczynku. Raczej wątpię w jego opinię. co Wy na to???? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 opcja edytuj to po 1 a po 2 rozsadzamy na wiosne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi