ArturP Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 (edytowane) Posiadając terrarium postanowiłem się troszkę pobawić w zimowe rozmnażanko. Zimujące rośliny, które jak na razie świetnie radzą sobie w piwnicy posiadały troszkę więcej liści niż im potrzeba i ot: Wziąłem się początkowo za te rzadsze gatunki, których mam po jednym, lub niedużo, a nie te, które rozmnażały się latem z bulwy jak szalone: Wszystkie liście położone zostały na torf dokładnie 3 miesiące temu (11.09) Przejdźmy do zdjęć: (Shark's teeth) (Fused Tooth)niżej i (Cup Trap)wyżej (Fang) (Red Piranha) Zachęcony efektami dzisiaj wziąłem się też za popularniejsze gatunki: Wcześniej troszkę próbowałem rozmnażać i myślę, że główny czynnik sukcesu tutaj to wysoka wilgotność. Mocne światło też zrobiło swoje. Edytowane 11 Grudnia 2009 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloma Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Ladnie, ladnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Jesli masz sztuczne oswietlenie i miejsce to jest to dobry czas na wiosne bedziesz mial male rosliny ktore bedziesz mogl odrazu wywalic na dwor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2009 Jesli masz sztuczne oswietlenie i miejsce to jest to dobry czas na wiosne bedziesz mial male rosliny ktore bedziesz mogl odrazu wywalic na dwor Dokładnie w taki sposób to wykalkulowałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Ładne efekty, co do skuteczności to ja myślę że najważniejsze jest światło - duża wilgotność powietrza mniej, sprzyja wręcz powstawaniu pleśni. "Mokre" podłoże też ważne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi