Masiol Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Witajcie! Mam pytanko: jak wy zimujecie swoje cefale? chodzi mi o temperaturę, oświetlenie, długość zimowania ( czy okres spoczynku ma trwać tyle, ile np. u kapturnicy, muchołówki? ) . Edytowane 12 Grudnia 2009 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Ja nie zimuję swojego i jest dobrze chyba, zimowanie cefali nie jest niezbędne, ale pewności nie mam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Ja rowniez nei zimuje. Powinno je sie conajmniej razn na 2-3 lata przezimowac. Jak narazie nie moge narzekac i jeszcze nigdy nie zimowalem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 (edytowane) A ja zaryzykowałem i trzymam go tak jak muchołówki. Tzn na korytarzu nieogrzewanym. Edytowane 12 Grudnia 2009 przez tomislav1ster Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Ja swojego cefala też zimuję razem z muchołówkami oraz kapturnicami (od miesiąca) i roślina ma się nieźle. Jedyna różnica będzie w długości zimowania. Dla cefalotusa okres spoczynku zostanie skrócony do maksymalnie dwóch miesięcy. Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi