wild Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Witam mam pytanie odnośnie pedu kwiatowego gdyż nigdzie nie pisze w którym momencie go uciąć by póżniej uzyskać z niego sadzonki..w chwile obecnej pędy mają koło 2,5 cm czy można już ciąć i do torfu czy jeszcze za małe ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 myśle że jeszcze troche możesz poczekać ale przy zimowaniu ja bym pędy uciął Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Muchołówki niestety sie już wybudziły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Moje niestety też się powoli wybudzają mimo odpowiednich warunków ( Yellow Fused). Dlatego obniże temp i poziom oświetlenia. Póki nie ma pędu z kwiatem można tak robić, a co Twojego przypadku polecam przeniesienie jej w cieplejsze miejce bądz obcięcie pędu i wstawienie do ponownego zimowania w niższej temp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Tak jak napisałeś przeniosłem je zaraz na parapet od strony południowej gdzie jest dużo cieplej.. ale nie oto pytałem bardziej mi chodziło o rozmiar pędu nadającego sie na sadzonki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 2,5cm w zupelnosci wystarczy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi