Masiol Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Witajcie! Korzystając z faktu posiadania cioci w Stanach zakupiłem sobie płyty ( Volume 1 & 2 ) z www.cobraplant.com, Sarracenia Northwest Co. A oto link http://cobraplant.com/index.php?main_page=...d438f35ec9b5aff. Płytki właśnie dziś przyszły. Obejrzałem ich łącznie ze 20 minut ( niestety jutro bycze kolokwium, więc na więcej nie mogłem sobie pozwolić ) i muszę przyznać, że oba DVD zrobione są w sposób BARDZO wartościowy merytorycznie. Wydaje mi się, że każdy znajdzie w nich coś dla siebie- zarówno początkujący i zaawansowani hodowcy. Co najciekawsze w dziele Jeffa Dallasa i Jacoba Farrina ( właścicieli Sarracenia Northwest ) jest ich "obalanie mitów", przykładowo Drosera adelae rosnąca w 33* C i 28 % wilgotności ( kilku forumowiczów hoduje ją w quasi terrariach, w celu podniesienia wilgotności ). Volume 1 to około 120 minut o roślinach stricte północnoamerykańskich, Volume 2 to rosiczki, tłustosze i drosophyllum. Volume 3, który również planuję zakupić, traktuje o dzbanecznikach ( może to zainteresować maklerwa, gawiena i resztę dzbanecznikowej ekipy ), heliamforach, cefalach i prawdopodobnie brocchiniach. Piszę to, bo może ktoś będzie się chciał tym mocniej zainteresować. Po obejrzeniu filmów, pewnie w weekend, mniej więcej streszczę je i przedstawię kilka najciekawszych aspektów hodowania CP. ps. Mam nadzieję, że w dobrym dziale umieściłem swój temat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Zawsze możesz obie płyty wsadzić na Rapida albo torrent ;P. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 No niestety ale materiały są chronione prawem więc nie może. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Poza tym nie wiem czy umiałbym to zrobić . Zresztą przez sam szacunek dla Jacoba i Jeffa bym tego nie zrobił, za dobre chłopaki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi