chemick Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Postanowiłem skończyć zimowanie mojej muchołówce, oraz ją rozsadzić. Oto co znalazłem: I teraz pytanie: Czy należy wyciąć czarne, obumarłe tkanki? Jeśli tak, to od razu takie poobcinane pędy do mokrego torfu, czy może wcześniej jakieś specjalne zabiegi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 ja nie obcinam tylko wsadzam tak jak jest jedyne to co palcami da sie oderwać to odrywam. Często choć wygląda czarno to i tak korzeń jest oki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemick Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 ja nie obcinam tylko wsadzam tak jak jest jedyne to co palcami da sie oderwać to odrywam. Często choć wygląda czarno to i tak korzeń jest oki Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Oczywiście nie miałem zamiaru pozbywać się korzeni, martwią mnie jednak zgniłe kłącza, których jest sporo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbych1998 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 a to je możesz odciąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Zgniłe odciąć, a z nie zgniłej części możesz zrobić sadzonki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi