1w0na Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Witajcie, Dostałam wraz z rosiczką w podłożu. Początkowo myślałam że to chwast, ale zaczęło mi to podejrzanie rozrastać. Z tego co wiem, jest to pływacz. Pytanie brzmi, co to jest za pływacz? Kwiat: i roślina: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Najbardziej kompetentny był by chyba Janek w kwestii pływaczy. Wiem, że wystawiałaś identyfikację na owadozery.pl . Janek coś sugerował w kwestii identyfikacji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Daj zdjęcia jak kwiaty się w pełni rozwiną i wyraźniejsze zdjęcie liści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) Tak zasugerował że to może być U. prehensilis ale ten pływacz ma białe kwiatki, a nie jak Jan wspominał żółte. Właśnie w tym sęk, że kwiat nie chce mi się w pełni rozwinąć. Wytwarza taki kwiat jak na pierwszym zdjęciu i się zamyka. Starsze zdjęcie, ale może wystarczy ;P Chyba się nie dowiem co to jest Jak ktoś ma konto na cpuk, to niech zapyta się w moim imieniu co to może być. (ups, sądziłam że połączą się posty ;P ) Edytowane 8 Marca 2010 przez naven Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Wytwarza taki kwiat jak na pierwszym zdjęciu i się zamyka. Typowe dla subulaty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi