Skocz do zawartości

Problemy w dziale sprzedam - wydzielony.

czarna777

Rekomendowane odpowiedzi

Ja z kolei wielokrotnie kupowałam u jkwiatka - większych problemów nie było poza tym że zawsze czegoś brakowało, ale dosyłał to w następnym zamówieniu (jeśli się oczywiście upomniałam). Zniechęciło mnie natomiast ostatnie złożone u niego zamówienie - na nasionka czekałam ponad pól roku - w końcu je wysłał po wielokrotnych moich upomnieniach. No i kolejny raz już bym się

nie zdecydowała na zakup u niego - po pól roku czekania to lekka przesada.

Edytowane przez Marrom
Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak :) tyle że Ci którzy umówieni są na paczki w tym tyg to niech poczekają troche

pozdro

Tak czytam ten wątek i się dziwię takiemu postępowaniu .... Chociaż nigdy nic nie kupowałem u jkwiatka ( opatrzność jednak czuwa ) to z całą stanowczością i przekonaniem NIE POLECAM TEGO SPRZEDAWCĘ . Gościu jest zupełnie niepoważny ( ostatnim postem dolał oliwy do ognia ) , a takich sprzedawców powinno się eliminować z rynku handlowego !!!

Odnośnik do odpowiedzi

Temat gorący, a nie chcę zostać pomówiony o stronniczość i cenzurę tematu "Rosiczki pigmejskie" dotyczącego problemów z realizacją zamówień od JKwiatka wydzielam ten wątek. Proszę jednak o przemyślane wypowiedzi i kulturę dyskusji.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli więc można tu pisać o Jarku (JKwiatek) to czuję się zobowiązany, żeby chociaż troszkę naprawić mu opinię.

W tamtym roku zamawiałem gemmae i wszystko było w najlepszym porządku. Pigmejek w tym momencie na liście znikoma ilość, bo nie okazały się moim przeznaczeniem, ale nie zamawiałem wtedy chyba aż tak mało.

Sytuacje są różne i faktycznie może winny był wam więcej wyjaśnień, ale jeśli chce naprawić to co się stało, to wszystko jest na dobrej drodze.

Pewnie też czułbym się w waszej sytuacji oszukany i też robiłbym dym. Ale pamiętajcie, że oskarżając po załatwionej sprawie i wyjaśnieniach byćmoże i Wy będziecie winni przeprosiny. :)

Co do osób nie polecających nigdy nie kupując, nie mając kontaktu.. Uważam to za conajmniej przesadę. :)

Pozdrawiam. :)

Odnośnik do odpowiedzi

bies, jak nie kupowałeś od jkwiatka to się nie udzielaj, nie jest to na miejscu. ze swojej strony- nigdy nie było problemów jeśli chodzi o zakupy u jarka. pamiętam sytuację, że miałem odebrać rośliny na spotkaniu. w końcu ze spotkania nic nie wyszło, kwiatek zadzwonił, poinformował o całej sytuacji, a następnie wysłał mi rośliny pocztą... ogólnie pozytywnie.

Odnośnik do odpowiedzi

bies, jak nie kupowałeś od jkwiatka to się nie udzielaj, nie jest to na miejscu. ze swojej strony- nigdy nie było problemów jeśli chodzi o zakupy u jarka. pamiętam sytuację, że miałem odebrać rośliny na spotkaniu. w końcu ze spotkania nic nie wyszło, kwiatek zadzwonił, poinformował o całej sytuacji, a następnie wysłał mi rośliny pocztą... ogólnie pozytywnie.

Dlaczego nie mam się udzielać skoro nie kupowałem ? Większość kupujących przed zakupem stara się poznać opinię o sprzedającym....... Czytając posty " problemowe " dochodzę do smutnego wniosku że sprzedający jest " ciut " niepoważny .......( przeczytaj wszystkie jego odpowiedzi... oraz ton tychże , złaszcza ostatnie ...) Mnie nie przekonują argumenty że " koleś " chce się poprawić ...... , dał "ciała " raz to i może dać drugi ( wiem że nie musi ) , ale dla mnie to nie partner do handlu , ot co !

Ja w każdym bądż razie nie zdecyduję się na kupno nawet gdyby to był nie wiem jaki rarytas........ ( a swoje zdanie mogę mieć, nieprawdaż ? )

Odnośnik do odpowiedzi

" ciut " niepoważny

NIE POLECAM TEGO SPRZEDAWCĘ

bardziej ty jesteś " ciut " niepoważny jeśli piszesz że nie polecasz zakupów u jkwiatka a nie masz o tym żadnego pojęcia poczytałeś sobie posty które ktoś napisał i myślisz że już możesz komuś negatywną opinię wystawiać? pomyśl wogule po co to piszesz rozumiem i szanuje mądre wypowiedzi osób które są lub nie są zadowolone z zakupów u jkwiatka ale twoja opinia wyrażona w tym temacie jest "ciut" niepoważna

pozdrawiam wszystkich " ciut " niepoważnych

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie mam się udzielać skoro nie kupowałem ? Większość kupujących przed zakupem stara się poznać opinię o sprzedającym....... Czytając posty " problemowe " dochodzę do smutnego wniosku że sprzedający jest " ciut " niepoważny .......( przeczytaj wszystkie jego odpowiedzi... oraz ton tychże , złaszcza ostatnie ...) Mnie nie przekonują argumenty że " koleś " chce się poprawić ...... , dał "ciała " raz to i może dać drugi ( wiem że nie musi ) , ale dla mnie to nie partner do handlu , ot co !

Ja w każdym bądż razie nie zdecyduję się na kupno nawet gdyby to był nie wiem jaki rarytas........ ( a swoje zdanie mogę mieć, nieprawdaż ? )

dziękuję, że wyraziłeś swoje zdanie

Odnośnik do odpowiedzi

jak już jest ten temat to jeszcze się wypowiem

Wszystkie rośliny które są oferowane wydawały w tym roku gemmae

[...]

ps. nie wiem z kąd jkwiatek weźmie wam gemmae pod koniec lutego

Reszta ps-ów nie ma tu w sumie nic do rzeczy, szkoda czasu i klawiatury, aby to komentować...

chciałeś mi zażucić czytanie ze zrozumieniem po co to do mnie piszesz jeśli nie masz nawet czasu na przeczytanie całego tematu??

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej ty jesteś " ciut " niepoważny jeśli piszesz że nie polecasz zakupów u jkwiatka a nie masz o tym żadnego pojęcia poczytałeś sobie posty które ktoś napisał i myślisz że już możesz komuś negatywną opinię wystawiać? pomyśl wogule po co to piszesz rozumiem i szanuje mądre wypowiedzi osób które są lub nie są zadowolone z zakupów u jkwiatka ale twoja opinia wyrażona w tym temacie jest "ciut" niepoważna

pozdrawiam wszystkich " ciut " niepoważnych

Widocznie Ty należysz do tych zadowolonych (?) Ja bardzo bym nie chciał należeć do tych drugich .... i sorry ryzyka nie podejmę . Kupując na allegro nigdy nie sugerujesz się opiniami dotyczącymi sprzedawcy ... nie patrzysz na negatywy ? Czy idąc Twoim tokiem myślenia mówisz sobie a co mi tam , nigdy nie kupowałem nic od niego, więc pewnie piszą bzdety.... ! Ja analizuję posty na " nie " i tych jest o wiele więcej niż na "tak " i nie przekonasz mnie że ktoś chcąc odzyskać dobre imię pisze np. " tyle że Ci którzy umówieni są na paczki w tym tyg to niech poczekają troche " Postaw się w sytuacji np. kogoś kto chciał zrobić prezent , a na przesyłkę czeka pół roku i dalej nie ma .... i jeżeli już wydaje mu się że coś drgnęło czyta coś takiego . Pisząc takie "cuś " " piszesz że nie polecasz zakupów u jkwiatka a nie masz o tym żadnego pojęcia........ " wlałbyś żebym należał do grupy która ma za sobą nieudane zakupy , poparte długim czasem oczekiwania , brakiem odpowiedzi na maile i ciągłym zwodzeniem co do terminu realizacji bądż zwrotu kasy ( chociaż to nie jest rozwiązanie .....) ?

Wybacz zarówno ja , jak i Ty możemy mieć swoje zdanie na ten temat . Ja lubię jasne sytuacje..... zamówienie towaru ----->płatność -----> wysyłka , a nie odpowiedzi typu ".......niech poczekają trochę "

Pozdrawiam bies !

Odnośnik do odpowiedzi

kupując na allegro kieruje się komentarzami ale kierowanie się a wyrażanie opini to co innego

wlałbyś żebym należał do grupy która ma za sobą nieudane zakupy

dlaczego miał bym woleć żebyś należał do grupy która ma za sobą nieudane zakupy?

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie Ty należysz do tych zadowolonych (?) Ja bardzo bym nie chciał należeć do tych drugich .... i sorry ryzyka nie podejmę . Kupując na allegro nigdy nie sugerujesz się opiniami dotyczącymi sprzedawcy ... nie patrzysz na negatywy ?

A da się wystawić negatywa nie dokonując zakupu?

Tym pytaniem retorycznym zakończyłym dyskusję.. Daj sobie spokój, a jakiś mod. mógłby tu posprzątać..

P.S. Marrom to był chyba zły pomysł z tym tematem. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Opinie na cpuk i te negatywne tutaj , to można powiedzieć że jest to samo co negatywy na allegro ... Nie ma że kilka osób jest zadowolonych i już to jest podstawa do tego że jest wszystko super. Może być nie zadowolona jedna osoba czy dwie , ale nie tak dużo .

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.