Skocz do zawartości

Oszust?

janoz52

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę całą historię od początku...

Więc w niedzielę, 28 lutego postanowiłem kupić u tego "zasłużonego" użytkownika nasionka rosiczek, 2 sadzonki muchołówki i trochę torfu. Za wszystko wyszło 51zł.

We wtorek 2 marca doszedł przelew na konto owego usera.

Piszę więc w środę: wysłałeś?

Odpowiedź otrzymałem w czwartek:

Nie bardzo z temperaturami bo jest na - i roślinki mogły by się "uszkodzić"

Odezwij się w sobotę, wyślę w poniedziałek z gratisami.

No więc piszę w tą sobotę, po tej rozmowie paczka miała być wysłana w poniedziałek.

We wtorek czy w środę paczka była wysłana.

Piszę do niego w czwartek czy mógłby pokazać mi skan wysyłki

Odpowiedź otrzymuję bardzo szybko, w niedzielę 14 marca

"skan z prio to nie za bardzo jest, jak nie dojdzie do środy to zwrócę pieniądze"

Po tej wiadomości, dobra, nie pali mi się, poczekam.

Piszę w środę, ładnie pięknie podaję dane do zwrotu. Pytam się: "kiedy wyślesz pieniądze" Odpowiada: " w piątek pewnie mi dojdzie przelew od klienta to wyślę w poniedziałek"

Piszę w poniedziałek czy wyśle: "tak wyślę, ide z kapturnicami na pocztę, więc raczej wyślę"

Od razu proszę też o skan przelewu.

Piszę we wtorek co się dzieje, słuchaj klient nie wysłał chyba przelewu, nie oddzywa się.

Po negocjacjach miał wysłać w środę przez pocztę, ponownie wspominam o skanie przelewu jak już wyśle

Piszę dzisiaj, jego status: zaraz wracam, opis: będę później i tanie rośliny owadożerne na sprzedanie. Oczywiście nic nie odpisał. Aktualnie opis to "awaria komputera". Ale pomimo awarii jest na tym forum

I cały czas jestem w kropce. Aukcja przeprowadzona przez "GG" bo wydawał się być zaufanym hodowcą.

Co radzicie?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.