Skocz do zawartości

Nawożenie wszystkich roślin owadożernych

Farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o nawozenie to zawsze mozna tylko umiejetnie ;) Ja osobiescie spotkalem sie i sam probowalem nawozic dzbaneczniki i rosiczki, znasza to calkiem dobrze a efekty sa imponujace (zwlaszcza u rosiczek) Uwazam ze innym roslinom tez nie powino zaszkodzic z tym ze wszystko trzeba robic z umiarem

Edytowane przez Twargor
Odnośnik do odpowiedzi

Nawoziłem muchołówki przez pewien czas osmocote. Można, ale nie widzę większego sensu, przynajmniej u mnie muchołówki nie rosły jakoś szczególnie lepiej.

Odnośnik do odpowiedzi

Osmocote w granulkach.

Stosując takie same doniczki można dać 10 roślin a w każdej doniczce inna ilość kulek osmocote nap. w pierwszej nic w drugiej 1, w trzeciej 2 itd. Aby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski musiał byś zrobić przynajmniej po 3 doniczki dla każdej wartości (ilości kulek) osmocote czyli 30 doniczek. Dodatkowo musiały by mieć stałe identyczne warunki oświetleniowe itd.

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.