Farmer Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Witam Czy można ogółem nawozić wszystkie rośliny owadożerne ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 (edytowane) Nie można ich nawozić. no chyba ze chodzi Ci o karmienie to tak, ale bez przesady. Edytowane 27 Marca 2010 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 27 Marca 2010 Autor Share Napisano 27 Marca 2010 Ok, chciałem się tylko spytać abym nie popełnił w razie czego błędu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 (edytowane) Jesli chodzi o nawozenie to zawsze mozna tylko umiejetnie Ja osobiescie spotkalem sie i sam probowalem nawozic dzbaneczniki i rosiczki, znasza to calkiem dobrze a efekty sa imponujace (zwlaszcza u rosiczek) Uwazam ze innym roslinom tez nie powino zaszkodzic z tym ze wszystko trzeba robic z umiarem Edytowane 27 Marca 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Nawoziłem muchołówki przez pewien czas osmocote. Można, ale nie widzę większego sensu, przynajmniej u mnie muchołówki nie rosły jakoś szczególnie lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 rosiczki i tłustosze spokojnie można nawozić roztworami o bardzo słabym stężeniu spryskując liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 W sumie mógłbym spróbować na capensisach, podajcie nazwę jakiegoś dobrego nawozu i jakieś stężenia orientacyjne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Osmocote w granulkach. Stosując takie same doniczki można dać 10 roślin a w każdej doniczce inna ilość kulek osmocote nap. w pierwszej nic w drugiej 1, w trzeciej 2 itd. Aby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski musiał byś zrobić przynajmniej po 3 doniczki dla każdej wartości (ilości kulek) osmocote czyli 30 doniczek. Dodatkowo musiały by mieć stałe identyczne warunki oświetleniowe itd. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati43 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Tylko które to osmocote ? Z tego co wyczytałem są różne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel033 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 A co powiecie, aby jakiś nawóz w granulkach dać muchołówce jako "ofiarę" ??? czyli do pułapki i podrażniać włoski, Narazie mam tylko jednego dużego muchozaura więc wolę nie eksperymentować . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Bez efektu, prawdopodobnie doszłoby do jakichś ubocznych skutków Nawozy zawierają związki nieorganiczne, więc organy chwytne nie miałyby co trawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi