Skocz do zawartości

Import BE - Major - wrażenia, zdjęcia itd... :)

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęć nie zamiwszcze ale naprawde jestem pod wrżeniem jakości roślin. Co prawda u mnie mało który dzbanek przechodzi aklimatyzacje, więc dzbanków nie trace :) ale rośliny dosłownie jak by nawet przez chwile nie przestawały rosnąć, nawet takie rarytasy jak truncata black czy 2*villosa (ktore udalo sie dostac) nie stracila zadnego dzbnka. I pewnie tak jak wszyscy jestem bardzo zadowolony z wielkosci roslin, osobiscie bralem same "s" lub "xs" ale wielkość jest i tak wieksza niż rośliny brane z jakiego kolwiek innego źródła.

Szkoda tylko, że kilka bardzo fajnych dzbanków jest jedynie u mnie a nie u innych chodowców. Bo część roślin naprawde nie jest dostępna nigdzie inndziej :( zamieszcze jeszcze dziś coś co szukałem od kilku lat i nigdzie nie było :) N. ampularia basell roset -> czyli ampularia ale rosnaca przy ziemi dopiero po dłuższym czasie zaczyna rosnąć w góre (takie wyjaśnienie dla nie wtajemniczonych).

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że sam wachałem się nad zamówieniem z BE. Koniec końców zdecydowałem się na zakup u Davida.

Chociaż w przyszłym roku nie wykluczam udziału w kolejnym imporcie ;) I być może do tego czasu powstanie jakieś terra typowo dla górali :D

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie znalazlem troche czasu zeby zrobic zdjecia. rosliny oczywiscie najlepsze jakie mogly byc, szczerze mowiac nie spodziewalem sie az tak pieknych i duzych roslin. Import przeprowadzony niesamowicie sprawnie i naleza sie jak najwieksze podziekowania dla Majora :)

Nepenthes truncata black

post-4119-1270664941_thumb.jpg

Nepenthes alba

post-4119-1270664953_thumb.jpg

a bicalcaraty nie umieszcze bo pojawily sie na niej plamki wiec nie pasowalaby do reszty dzbanecznikow :P

Edytowane przez Twargor
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.