Marrom Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Tutaj możemy pochwalić się swoimi nowymi nabytkami z BE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Zdjęć nie zamiwszcze ale naprawde jestem pod wrżeniem jakości roślin. Co prawda u mnie mało który dzbanek przechodzi aklimatyzacje, więc dzbanków nie trace ale rośliny dosłownie jak by nawet przez chwile nie przestawały rosnąć, nawet takie rarytasy jak truncata black czy 2*villosa (ktore udalo sie dostac) nie stracila zadnego dzbnka. I pewnie tak jak wszyscy jestem bardzo zadowolony z wielkosci roslin, osobiscie bralem same "s" lub "xs" ale wielkość jest i tak wieksza niż rośliny brane z jakiego kolwiek innego źródła. Szkoda tylko, że kilka bardzo fajnych dzbanków jest jedynie u mnie a nie u innych chodowców. Bo część roślin naprawde nie jest dostępna nigdzie inndziej zamieszcze jeszcze dziś coś co szukałem od kilku lat i nigdzie nie było N. ampularia basell roset -> czyli ampularia ale rosnaca przy ziemi dopiero po dłuższym czasie zaczyna rosnąć w góre (takie wyjaśnienie dla nie wtajemniczonych). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Przyznam szczerze, że sam wachałem się nad zamówieniem z BE. Koniec końców zdecydowałem się na zakup u Davida. Chociaż w przyszłym roku nie wykluczam udziału w kolejnym imporcie I być może do tego czasu powstanie jakieś terra typowo dla górali Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Wreszcie znalazlem troche czasu zeby zrobic zdjecia. rosliny oczywiscie najlepsze jakie mogly byc, szczerze mowiac nie spodziewalem sie az tak pieknych i duzych roslin. Import przeprowadzony niesamowicie sprawnie i naleza sie jak najwieksze podziekowania dla Majora Nepenthes truncata black Nepenthes alba a bicalcaraty nie umieszcze bo pojawily sie na niej plamki wiec nie pasowalaby do reszty dzbanecznikow Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez Twargor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi