pawel033 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Witam Mam takie pytanie: Czym trzeba doświetlać muchołówki, aby się wybarwiły na taki soczysty czerwony kolor, Bo chyba samo słonko nie wystarczy, jest już maj a moja muchołówka na południowym oknie, w cieplejsze dni na zewnątrz i wybarwiła się tylko delikatnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Trzeba czasu, a nic nie jest lepsze niż słońce do tego jeszcze dochodzi fakt że nie wszystkie muchołówki się wybrawiają zależy od tego jaki to klon (wybrawienie). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 nie ma co wystawiać tylko na cieplejsze dni tylko całkiem na dwór bo juz przymrozków raczej nie będzie. Ale właśnie mozliwe ze masz odmiane taką ze sie tak nie wybarwi bo u mnie niektóre co wczesniej były blade teraz juz na południowym oknie krwisto czerwone są Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel033 Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 jak narazie to są blade, zobaczy się, Pytałem tylko tak z ciekawości, bo myślałem że trzeba je jakoś dodatkowo doświetlać. Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 A jaka ma pan odmine że się panu tak wybarwiaja? Bo ja kupiłem w obi i też mam na południowym oknie i się tylko troszeczkę zabarwiły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Na pole z muchołówkami, na słońce, wtedy są najładniejsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 No tak najlepiej było by żeby było słońce i na pole je wystawić ale tu gdzie ja mieszkam słońce było tylko 2 dni dość ostre a teraz cały czas leje . W taką pogodę nie wystawie ich na pole bo za zimno . Na stan aktualny doświetlam wszystkie moje rośliny . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel033 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 w innym temacie na tym forum wyczytałem, że jak się muchołówkę trochę przygłoduje to będzie się łatwiej wybarwiała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 To co mam za głodzić żeby się wybarwiła. Będzie problem bo muchy mi same wlatuja do niej nic na to nie poradzę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel033 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 http://www.rosliny-owadozerne.pl/Moje-much...pek--t2360.html tu masz link do tego wątku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Spróbuje ja trochę zagłodzić, i ciekawe czy będzie coś z tego . Ale największy problem będzie z tym że muchy mi same wlatuja do pułapek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi