Skocz do zawartości

Wybarwienie muchołówek

pawel033

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie:

Czym trzeba doświetlać muchołówki, aby się wybarwiły na taki soczysty czerwony kolor, Bo chyba samo słonko nie wystarczy, jest już maj a moja muchołówka na południowym oknie, w cieplejsze dni na zewnątrz i wybarwiła się tylko delikatnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba czasu, a nic nie jest lepsze niż słońce do tego jeszcze dochodzi fakt że nie wszystkie muchołówki się wybrawiają zależy od tego jaki to klon (wybrawienie).

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co wystawiać tylko na cieplejsze dni tylko całkiem na dwór bo juz przymrozków raczej nie będzie. Ale właśnie mozliwe ze masz odmiane taką ze sie tak nie wybarwi bo u mnie niektóre co wczesniej były blade teraz juz na południowym oknie krwisto czerwone są

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

No tak najlepiej było by żeby było słońce i na pole je wystawić ale tu gdzie ja mieszkam słońce było tylko 2 dni dość ostre a teraz cały czas leje . W taką pogodę nie wystawie ich na pole bo za zimno . Na stan aktualny doświetlam wszystkie moje rośliny .

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.