Szumas Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 (edytowane) Proszę o pomoc w identyfikacji kapturnic. Wydaje mi się że ta pierwsza to Farnhamii a druga nie mam pojęcia. Edytowane 3 Czerwca 2010 przez Szumas Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Pierwsza to raczej Farnhamii, druga prawdopodobnie Leucophylla. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 ja tak celuje że to jest Soper lub Stevensii, leucophyla jest w kropki biale Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 (edytowane) Juthatip nie ( bardziej na różowo się wybarwia, nie na czerwono jak tutaj, u wybarwionego juthatipa liście są mega różowe i praktycznie nie widać białych kropek, u słabo wybarwionego praktycznie nie ma różowego, więc obie wersje odpadają), stevensii raczej też nie, leuco ( czysta ) też nie. natomiast jakaś domieszka białolistnej na pewno tam jest. Edytowane 3 Czerwca 2010 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 to jest taka jak ta http://www.plantaeurope.pl/index.php?page=...rt&Itemid=1 z tym że Catesbaei tak nie wygląda jak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Co byscie powiedzieli na to, ze pierwsza to moze byc x moorei? Wydaje mi sie identyczna do moich, tylko troche jasniejsza. Co myslicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 mam moorei, też się nad tym zastanawiałem, jednak ta druga nie daje mi spokoju Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Tę drugą skądś kojarze i wydaje mi sie że to rzadki mieszaniec, ale nie moge skojarzyc gdzie go widzialem. Moze kiedys na stronie nepenti na samym dole galerii kapturnic, gdzie byly te rzadkie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumas Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 na cp photofinder ta druga jest bardziej podobna fo farnhamii niż ta pierwsza, z tym ze nie wiem na ile można ufać tym fotką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi