kamcio122 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Bagnisko w Jeziorze Tak się składa, że w pobliżu miejscowości w której mieszkam ( od 10km do 5 km od Wręczycy Wielkiej), jest kilka miejsc w których licznie występują rosiczki okrągłolistne. Chciałbym wam zaprezentować kilka zdjęć z mojej wycieczki. Co prawda nie są dobrej jakości bo robione telefonem, ale widać co nie co Przyjrzyjcie się. Trochę ich tu było, ale to i tak mało bo w innych miejscach było dużo gęściej rosiczek Na 3 zdjęciach wyżej, trzeba się już dokładnie przyjrzeć To zdjęcie daje po to, aby pokazać wam jak dużo było tam rosiczek. Chociaż na nim za wiele nie widać i trzeba oglądać w pełnym zoomie, uwierzcie mi, że ten teren był całkowicie pokryty rosiczkami Najlepiej w moim cieniu widać To tyle Musze jeszcze raz tam pojechać z kompaktem aby porobić jakieś lepsze zdjęcia. Jak będzie ładna pogoda to odwiedzę jeszcze inne miejsce z rosiczkami, ponieważ w mojej okolicy ich nie brakuje. Zapraszam do komentowania Pozdrawiam Edytowane 26 Czerwca 2010 przez kamcio122 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Rzeczywiście nie mało tego tam masz. To jest jakiś rezerwat? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamcio122 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2010 (edytowane) Hmm z tego co wiem to jest to użytek ekologiczny Tak się fajnie składa, że miejscowość nazywa się Jezioro, a w tej miejscowości jest dość duże jeziorko wokół którego jest bagno i rosną na nim rosiczki i nie tylko Edytowane 26 Czerwca 2010 przez kamcio122 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 nie ma to jak foty z naturalnego środowiska Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensi Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Temat trochę stary, ale jako, że byłem niedawno na tym torfowisku pozwolę sobie go odkopać i wstawić kilka nowych zdjęć. Na początku wita nas pole bagna zwyczajnego Widok ogólny na torfowisko Drosera rotundifolia i pełno żurawiny błotnej Sphagnum Jest to tylko niewielka część torfowiska, które obejmuję około 20m pas dookoła zarastającego jeziora. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Rosiczki fantastyczne, dzięki za zdjęcia tylko ten mech jakiś taki 'bidny'... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensi Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Ten akurat trochę podsechł bo za dużo słońca miał, ale bliżej wody był o wiele ładniejszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Widziałem identyczne, tylko było więcej rosiczek . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi