Jaras Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Witam. Prosiłbym o identyfikacje poniższej muchołówki. Kupiona w zeszłym roku z PE. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Bardziej przypomina mi wyglądem all reda niż red dragona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 a może red hybride? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Kupiona w zeszłym roku z PE. btw. kupiłeś jako co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 mi wyglada jak najbardziej na red dragon, wszystkie ktore mialem wygladaly identycznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) Mi etz się wydaje ze red dragon. All red to nie jest bo mi nie pasuje wyglad lisci a nie pulapek. Mam identycznego red dragona. Edytowane 12 Lipca 2010 przez wolo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 12 Lipca 2010 Autor Share Napisano 12 Lipca 2010 Kupiona była jako Red Dragon. Ktoś mi kiedyś pisał, że to jednak Akai Ryu, więc tak została. Więc jak, będzie to Red Dragon? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 red dragon = akai ryu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 12 Lipca 2010 Autor Share Napisano 12 Lipca 2010 Właśnie znalazłem na CPPF Red Dragona i faktycznie jest przekierowanie do Akai Ryu.. Ech, totalny bajzel jest z muchołówkami..zwłaszcza z odmianami czerwonymi.. Ok, dzięki za pomoc. Zostanie tak jak jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 To wszystko są mieszańce. JEdnak mój red dragon jest bardziej bordowy. Nawet w zimę był bardziej bordo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 12 Lipca 2010 Autor Share Napisano 12 Lipca 2010 Moje, trzymane na zewnętrznym południowym parapecie wybarwiły się chyba maksymalnie. Co ciekawe, trzecia trzymana na tym samym oknie, tyle że w pokoju ma zdecydowanie dłuższe liście, od tych trzymanych na zewnątrz.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Akai Ryu znaczy po japońsku to samo, co po angielsku znaczy Red Dragon, więc akurat w tym wypadku bałaganu nie ma. Mi też wygląda na 'Akai Ryu'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Przydały by się dokładne opisy klonów ale dla mnie to nie jest orginalny red-dragon ... z tego co widzialem to ta odmiana wytwarza tylko i wylacznie dlugie i cienkie liscie do tego prawie nigdy nie przebarwia sie na zielono, na pewnie nie liscie co najwyzej moga przy malej ilosci przebarwiac sie na zielono krawedize pulapki ... ale moja wiedza na temat muchołówek jest znikoma choc wie ze kazdy chcialby miec orginalnego red-dragona to nie wiem czy ktos ma tak naprawde prawdziwego. Kiedys juz zamieszczalem zdjecie mojego z przed 5-6 lat To stary temat ale jest w nim prawdziwy red dragon : http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...p;hl=red-dragon A tu moj przy slabym swietle : wierzcie mi chcialbym abyscie wszyscy mieli prawdziwe red-dragon ale musicie sie pogodzic z tym ze kupujac z niewiadomo jakiego zrodla nie macie prawdziwych klonow a jedynie podobne klony. Sam osobiscie wciaz szukam prawdziwego i jeszcze nie znalazlem. W muchołówkach już wszystko tak popsuli, że ciężko o prawdziwe i orginalne klony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Maklerw ten twój niby red dragon mi nie przypomina red dragona ja mielaem identycznego przy slabym swietle i był all red i poznaje po trych cienkich listkach. Może się myle pisze tylko to co zaowazylem. Ja miałem identyczna mucholowke i kupilem jako all red. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi