Skocz do zawartości

D.M. 'Akai Ryu' ?

Jaras

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiona była jako Red Dragon. Ktoś mi kiedyś pisał, że to jednak Akai Ryu, więc tak została.

Więc jak, będzie to Red Dragon?

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie znalazłem na CPPF Red Dragona i faktycznie jest przekierowanie do Akai Ryu..

Ech, totalny bajzel jest z muchołówkami..zwłaszcza z odmianami czerwonymi..

Ok, dzięki za pomoc. Zostanie tak jak jest ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Moje, trzymane na zewnętrznym południowym parapecie wybarwiły się chyba maksymalnie. Co ciekawe, trzecia trzymana na tym samym oknie, tyle że w pokoju ma zdecydowanie dłuższe liście, od tych trzymanych na zewnątrz..

Odnośnik do odpowiedzi

Przydały by się dokładne opisy klonów ale dla mnie to nie jest orginalny red-dragon ... z tego co widzialem to ta odmiana wytwarza tylko i wylacznie dlugie i cienkie liscie do tego prawie nigdy nie przebarwia sie na zielono, na pewnie nie liscie co najwyzej moga przy malej ilosci przebarwiac sie na zielono krawedize pulapki ... ale moja wiedza na temat muchołówek jest znikoma :) choc wie ze kazdy chcialby miec orginalnego red-dragona to nie wiem czy ktos ma tak naprawde prawdziwego. Kiedys juz zamieszczalem zdjecie mojego z przed 5-6 lat

To stary temat ale jest w nim prawdziwy red dragon : http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...p;hl=red-dragon

A tu moj przy slabym swietle : 6725d2ff93789901m.jpg

wierzcie mi chcialbym abyscie wszyscy mieli prawdziwe red-dragon ale musicie sie pogodzic z tym ze kupujac z niewiadomo jakiego zrodla nie macie prawdziwych klonow a jedynie podobne klony. Sam osobiscie wciaz szukam prawdziwego :) i jeszcze nie znalazlem. W muchołówkach już wszystko tak popsuli, że ciężko o prawdziwe i orginalne klony

Odnośnik do odpowiedzi

Maklerw ten twój niby red dragon mi nie przypomina red dragona ja mielaem identycznego przy slabym swietle i był all red i poznaje po trych cienkich listkach. Może się myle pisze tylko to co zaowazylem. Ja miałem identyczna mucholowke i kupilem jako all red.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.