EmeX Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 (edytowane) Witam. Zamówiłem sobie nasiona rosiczki. Mam torf i wszystko przygotowane tylko nie wiem jak postępować z tym. Jaką ilość wody trzeba podlać ile światła itp.. PlX o pomoc. Jestem początkujący wiem nie wiem co i jak . Edytowane 18 Lipca 2010 przez EmeX Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Witam. Zamówiłem sobie nasiona rosiczki. Mam torf i wszystko przygotowane tylko nie wiem jak postępować z tym. Jaką ilość wody trzeba podlać ile światła itp.. PlX o pomoc. Jestem początkujący wiem nie wiem co i jak . Podlewanie tak jak dorosłe rośliny, czyli przez podsiąkanie. Wysiać na mokry torf i nie przysypywać. A światła im więcej tym lepiej Niektórzy przykrywają doniczkę dziurkowaną folią dla zwiększenia wilgotności, ale nie jest to bezwzględnie wymagane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Światła jak najwięcej, im więcej światła, tym szybciej wykiełkują. P.S. nasiona się sieje, a nie sadzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Pamietaj tez o tym ze nasiona rosiczki to drobny maczek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EmeX Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 mam tego cały kieliszek 50, i wygląda jak jakieś ziele, dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi