Kanthey Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Mogę prosić o identyfikacje ( niektóre rosiczki są w złym stanie, zdjęcia niektóre mogą być nie wyraźne ) większość to pewnie beda spatule Tą muchołówkę kupiłem kiedyś jako Akai Ryu ktoś pisał że może to być red hybride, przypomina troche royal red jak i all red, jak sądzicie jaki to kultywar ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Rosickzi to nie wiem pewnie spatulaty albo coś w tym stylu. Muchołówka to raczej Royal red. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 No to wsprawie identyfikacji muchołówki każdy mówi inaczej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Bo każdy strzela a tak naprawde to pewnie będzie jakaś hybryda. Co do rosiczek to sie nie wypowiem bo się nie znam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 tej muchołówki nie da się zidentyfikować bo każda niedoświetlona czerwona odmiana wygląda tak samo rośliny identyfikuje się jak są w dobrym stanie a nie w takim jak te poczekaj aż będą jakoś normalnie wyglądać i wtedy daj zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2010 A co do muchołówki to nikt nie poda dokładnej nazwy ( według mnie jest w dobrym stanie ) Oczywiście jak rosiczki wrócą do formy to wrzucę tu lepsze zdjęcia, ale co najmniej 2 zdjęcia dało by się zidentyfikować np. 2 i 3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 muchołówka wygląda na po prostu nie doświetlony czerwony kultywar z rosiczek tak strzelając to mogę powiedzieć 1 aliciae 2 spatulata 3 spatulata 4 nie wiem całkowicie 5 aliciae 6 aliciae 7 aliciae 8 nie wiem 9 nie wiem ale to tylko moje podejrzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 3 spatulata 2 dielsiana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanthey Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Nie sadzę aby muchołówka miała mało światła 3/4 dnia jest w słońcu, a co do rosiczek poczekam aż "wydobrzeją " i wykształcą nowe liście-płapki , w tedy to pewnie będziesz wiedzieć jakie to gatunek na 100 % Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi