Jaras Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam. Poniżej zdjęcie rośliny którą kupiłem w zeszłym roku od Alberciarza. Miała to być S. leucophylla, ale na moje oko to jakaś hybryda z tym gatunkiem. Może to ktoś potwierdzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Też mi się wydaje, że to mieszaniec. Nie przypominam sobie, żeby któraś z kapturnic z różnymi lokacjami tak wyglądała. Mi to przypomina S. leucophylla x moorei, spójrz sobie na stronę Davida. Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Dość spore podobieństwo. W necie na kilku fotkach leuco x moorei również widać wspólne cechy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Więc właśnie. Wydaje mi się, że to może być ta krzyżówka, inna opcja na razie do głowy mi nie przychodzi. Nie chcesz może jej sprzedać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Nie chcesz może jej sprzedać ? Jak się podzieli, wtedy na pewno Więc jak? leuco x moorei ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 to wstępnie też jestem chętny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 leuco x moorei Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Ok, dzięki masiol za pomoc. Myślę, że temat można zamknąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi