cyba2 Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak w temacie U.alpina U.calycifida U.sandersonii U.longifolia U.firmula U.graminifolia U.parthenopipes U.prehensilis U.uniflora U.laxa U.biloba U.livida U.spec.'Kerala' U.subulata Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez cyba2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Ładne zdjęcia, jakim aparatem robiłeś? Jaki obiektyw? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Bardzo ładne zdjęcia. Czekam aż ta U.laxa od Ciebie też mi zakwitnie. W jakich warunkach trzymasz alpinę? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyba2 Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Dziękuję bardzo. Zdjęcia wcześniej robiłam Canonem EOS 350D + pierścień + obiektyw z Zenitha (dokładniej dopiszę jak go znajdę ), obecnie Canonem EOS 450D + obiektyw Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro. U.alpina wcześniej rosła sobie spokojnie na płd-wsch parapecie i co wiosnę wypuszczała pęd kwiatowy. W tym roku trafiło na pochmurne dni i pączki się nie rozwinęły Generalnie zawsze trochę podupadała zimą, więc teraz mieszka w terrarium z innymi pływaczami i zobaczymy jak to będzie. Coś wogóle mam pecha w tym roku bo pączki U.longifolia przypaliły się od świetlówek :/ Kilka kwitnięć niestety przegapiłam - np. U.neprophylla obficie kwitła zimą. Leń niestety był silniejszy U.uliginosa od Ciebie już kwitła, ale zdjęcia brak bo byłam akurat na wakacjach, pech Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez cyba2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Masz jeszcze ten pierścień i obiektyw? Szukam takiego zestawu od jakiegoś czasu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Naven, chodzi Ci o adapter bagnetowy? Bo jeśli tak to sa na allegro, umożliwia to mocowanie obiektywów np. z rzeczonego zenitha m.in. na eosie 350D. np. tu: http://allegro.pl/adapter-bagnetowy-canon-...1206887894.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Myślałem, że chodziło o pierścień odwrotnego mocowania z starszym obiektywem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 A to faktycznie ciężko dostać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyba2 Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Używałam adaptera, który pokazał moof (zapłaciłam jednak taniej, bo kupowałam w Hong Kongu ) + pierścienie pośrednie + obiektyw Helios. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi