Skocz do zawartości

Kiedy zacząć zimowanie?

Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy zacząć zimowanie kapturnicy purpurowej? W jaki sposób da znać, że wchodzi w okres spoczynku? Jak długo ją zimować? Czy nie ogrzewany pokój pełniący rolę strychu z normalnym oknem i parapetem nada się do zimowania? Boję się, że temperatura w nim(przy oknie) może spaść poniżej 0*C więc lepiej narazić ją na mróz czy postawić ja w tym pokoju dalej od okna?

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy zacząć zimowanie kapturnicy purpurowej? W jaki sposób da znać, że wchodzi w okres spoczynku? Jak długo ją zimować? Czy nie ogrzewany pokój pełniący rolę strychu z normalnym oknem i parapetem nada się do zimowania? Boję się, że temperatura w nim(przy oknie) może spaść poniżej 0*C więc lepiej narazić ją na mróz czy postawić ja w tym pokoju dalej od okna?

http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...anie+kapturnicy

Co do temperatur. U wielu osób zimuje na przydomowym torfowisku i ma się dobrze nawet po sporych mrozach. Temperaturą bym sie nie przejmował.

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją kapturnicę zaniosłem, to chyba było w grudniu do szklarni i zimowała do lutego. Mimo, iż były temperatury nawet do -10 stopni C albo i nawet więcej nic jej się nie stało. Całe podłoże było zamarznięte i wszystko dobrze z nią było. I również o swoją kapturnicę nie powinieneś się martwić. I pamiętaj, żeby ograniczyć podlewanie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.