popo33 Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 kilka fotek z wyprawy do rezerwatu lewice sierpien 2010[ attachment=8809:043.JPG][attac h ment=8812:048.JPG] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Kto ma tam blisko to warto zobaczyć, wszędzie są rosiczki, piękne, wybarwione. Takie czerwono-zielone pole rosiczek, niestety zdjęć nie mam, byłem tam "z niczym" , następnego dnia mogę powiedzieć, że byłem na obrzeżach Borów Tucholskich , Na takim stawiku, gdzie na obrzeżach był torfowiec, a na nim okrągłolistne (nieoznakowane miejsce) . I tak nie było tego czego szukałem czyli wszystkich, oprócz okrągłolistnej . Edytowane 8 Września 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 W ciągu ostatnich kilkunastu lat zauważyłem znaczny wzrost ilości nowych torfowisk, przynajmniej w mojej okolicy. Zaciekawił mnie również fakt, że w ciągu 2-5 lat od wystąpienia mchu torfowca pojawiają się rośliny które nigdy wcześniej tam nie występowały - w dwóch na 7 przypadków pojawiła się też rotundifolia. Możliwe, że są introdukowane sztucznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Przepraszam za pomyłkę ale zdjęcia wrzuciłem tu omyłkowo, bo pochodzą one z Rezerwatu Lisia Kępa, zamieściłem je w nowym temacie Edytowane 11 Czerwca 2014 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Gdzie to jest ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Gdzie to jest ? Nad morzem. http://www.pascal.pl/atrakcja.php?id=48838 Jeżeli to to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi