zulwik Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 (edytowane) Witam otóż mam pytanko, Dziś dotarł do mnie zestaw trzech roślin, dokładnie rosiczka, Dzbanecznik i muchołówka i tu mam pytanie bo w doniczce z dzbanecznikiem znalazłem taki malutki świeżo wyrastający mech, który wygląda jak mini miniaturka łodyżki torfowca ale jest ona malutka czy to mech torfowiec ??? Z tego co widziałem torfowiec jest dość grubszy Pozdrawiam. Daje foto, nie pochodzi ono ode mnie ale to identyczny meszek.. Edytowane 10 Listopada 2010 przez zulwik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Na 99% to nie torfowiec. W pozostałym procencie bez zdjęcia się nie obejdzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zulwik Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Wie ktoś co to za mech ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 To nie jest jakiś typowy mech czy coś. U mnie też takie same od siebie się sieją. Jakiś nietypowy meszek, trawka nie wiem jak to nazwać. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 To nie jest jakiś typowy mech czy coś. U mnie też takie same od siebie się sieją. Jakiś nietypowy meszek, trawka nie wiem jak to nazwać. Pozdrawiam. Nie wiem co rozumiesz pod stwierdzeniem "nietypowy mech", już torfowiec jest bardziej nietypowy niż ten na zdjęciu. Mech na zdjęciu należy do rodziny płonnikowatych, więcej Ci nie powiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati87 Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) Może to być jakieś Mnium sp. ale ręki nie daje odciąć. Ale tak jak wcześniej wspomniano może to być eż jakiś płonnik Edytowane 11 Listopada 2010 przez mati87 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi