Marrom Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Jeśli interesują was książki dotyczące przyrody Borneo (w tym sporo wydawnictw na temat dzbaneczników) być może warto będzie złożyć zamówienie bezpośrednio w wydawnictwie: http://www.nhpborneo.com/main.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Książki to tam mają super, szkoda tylko, że koszty wysyłki nieco porażają. Minimum 30$ przy cienkich książeczkach za 7$, przy większych pozycjach za 50-100$ - przesyłka drugie tyle co książki :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Gdzie znalazłeś ceny przesyłki? Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Ze strony DHL'a? Przy takich cenach to tylko grupowo sens jest zamawiać. PITCHER PLANTS OF BORNEO - druga edycja jest więc nieosiągalna po normalnej cenie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Gdzie znalazłeś ceny przesyłki? Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Ze strony DHL'a? Przy takich cenach to tylko grupowo sens jest zamawiać. PITCHER PLANTS OF BORNEO - druga edycja jest więc nieosiągalna po normalnej cenie... Fakt, że podstrona Shipping Rates nie działa od dawna. Kiedyś pisałem do nich w tej sprawie, ale jakoś bez odzewu. Później założyłem w sklepie konto, powrzucałem do koszyka różne książki w różnych kombinacjach i zobaczyłem, ile sklep sam mi dolicza za przesyłkę. Póki nie kliknę "Confirm Order" można się bawić I wyszło mniej więcej że za jedną dużą książkę (wspomniane "Pitcher Plants of Borneo" czy książki Clarke'a, po 1200-1500 g) dolicza 57$, za 2 - 117$, za 3 - 140-150$, za 4 - 169-177$, za 5 - 186-200$. Im więcej książek tym wzrosty mniejsze, ale to dopiero od 4-5 sztuk i dopiero przy 8-10 sztukach udaje się zejść poniżej 30$ za książkę. Wiadomo, przy lżejszych pozycjach koszty są mniejsze, ale nie sądzę by ktoś ściągał broszurki Aha, no i założyłem, że ani Malezja, ani Polska nie są względem siebie "Remote Area", bo nie wiem na ile wyszukiwarka u DHL'a działa. Jeśli są, to trzeba doliczyć 17$ do kosztów wysyłki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi