M@ti Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Czy może ktoś zidentyfikować tego tłustosza ? Ze zdjęć znalezionych w internecie wnioskuję, że może być to P. Sethos, ale czy może to ktoś potwierdzić ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Kwiat nic mi nie mówi bo Sethos którego mam jeszcze nigdy nie kwitł. Co do kształtu liści to mój ma podobne, jednak chyba trochę mniej pociągłe, ale to może być kwestia oświetlenia. Ma inklinacje do delikatnego wybarwiania liści w kierunku czerwieni latem? Jeśli tak to chyba spora szansa, że dobrze strzelasz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Cały czas jest lekko czerwonawy co widać na zdjęciu i tym wyróżnia się z reszty podobnych tłustoszy (wszystkie rosną w trzech kuwetach). Początkowo myślałem, że to wybarwienie spowodowane jest lepszym wystawieniem na światło, jednak jak teraz zakwitł to potwierdziło się, że jest to inny gatunek niż reszta też nie do końca zidentyfikowana. Może ktoś jeszcze powiedzieć coś o tym tłustoszu ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi