Skocz do zawartości

Co się dzieje z moim dzbanecznikiem?

bushman26

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Od jakichś 3 miesięcy mam dzbanecznik. Na początku miał juz 2 dzbanki, jeden w międzyczasie uschnął, ale chodzi o to, że oprócz tych 2 dzbanków nie pojawiają się nowe. Są brązowe zalążki na końcach, ale one są od czasu kupna i bardzo niewiele urosły. Pojawiło się też pare nowych zalążków na nowych liściach, ale nic więcej z nich nie rośnie. Poza tym zaczynają żółknąć liście od dołu, najpierw te malutkie a ostatnio troche większy już zzółknął. Dodam że od początku dzbanecznik stoi w łazience na wschodnim parapecie (więc wilgoć jest, a w ogóle dodatkowo 2-4 razy dziennie go spryskuje czystą, przefiltrowaną wodą), liście ładne zielone. Proszę o pomoc, bo nie wiem co się dzieje...

Odnośnik do odpowiedzi

Aklimatyzacja - do wiosny nawet nie masz co liczyc na dzbanki (o ile nie doswietlasz rosliny). Jest to calkiem normalne ze o tej porze roku tak sie dzieje. Stare liscie usychaja i to rowniez jest to calkiem normalne. Na wiosne wszystko powinno byc z nim w porzadku.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.