bushman26 Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Mam pytanie. Od jakichś 3 miesięcy mam dzbanecznik. Na początku miał juz 2 dzbanki, jeden w międzyczasie uschnął, ale chodzi o to, że oprócz tych 2 dzbanków nie pojawiają się nowe. Są brązowe zalążki na końcach, ale one są od czasu kupna i bardzo niewiele urosły. Pojawiło się też pare nowych zalążków na nowych liściach, ale nic więcej z nich nie rośnie. Poza tym zaczynają żółknąć liście od dołu, najpierw te malutkie a ostatnio troche większy już zzółknął. Dodam że od początku dzbanecznik stoi w łazience na wschodnim parapecie (więc wilgoć jest, a w ogóle dodatkowo 2-4 razy dziennie go spryskuje czystą, przefiltrowaną wodą), liście ładne zielone. Proszę o pomoc, bo nie wiem co się dzieje... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Aklimatyzacja - do wiosny nawet nie masz co liczyc na dzbanki (o ile nie doswietlasz rosliny). Jest to calkiem normalne ze o tej porze roku tak sie dzieje. Stare liscie usychaja i to rowniez jest to calkiem normalne. Na wiosne wszystko powinno byc z nim w porzadku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bushman26 Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Wielkie dzięki, mam nadzieje, że faktycznie wszystko będzie dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi