Sebalos Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 (edytowane) Witam, mam dzbanecznika, który od kupna znajduje się w już w odpowiednim jednak znacznie ono przepuszcza wodę i szybko wysycha. Czy mogę do niego dosypać trochę włókna żeby dłużej trzymało wodę? Edytowane 5 Grudnia 2010 przez Sebalos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 To, że podłoże przepuszcza wodę w przypadku dzbaneczników to bardzo bardzo dobrze... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 słyszałem że drobny keramzyt jest wskazany do tego typu podłoża, ja stosuje zwykłą gąbke pociętą na drobne kawałki i te jest ok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebalos Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 No tak, ale częsściej trzeba podlewać i roślinka jest narażona na przesuszenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 to przesadź do dużo większej doniczki wówczas będziesz miał większą powierzchnie z której roślina będzie mogła czerpać wodę. albo zamontuj system zraszania pomoże ci to w jakimś stopniu przy podlewaniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi