gryzon Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Mam takie pytania: 1. Co to może być za kapturnica? 2. Co to za dzbanecznik (myślałam o ventracie, ale ona chyba nie ma takich... skrzydełek). Ps. Może przy okazji ktoś mi powiedzieć, czego niektóre Ventraty, zwykle wiszące w marketach mają takie ogromne dzbanki, a niektóre malutkie? To zależy od jakiejś odmiany czy co? Chyba że te drugie to rzeczywiście alaty... 3. Co to za muchołówka? 4. Co to za muchołówka...? 5. Co to za dzbanecznik? Jeśli ktoś umie po zamych liściach/łodydze ocenić czy to miranda (tak jest podpisany) to proszę o pomoc. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Ad. 1. - Jakaś bliżej nieokreślona hybryda. Ad. 2. - To raczej N. ventrata. Ad. 3 i 4. - D. m. 'Regular Form' Ad. 5. - Po dzbankach takie hybrydy ciężko rozpoznać a co dopiero po liściach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 Kolejne rośliny do identyfikacji: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Pierwsza kapturnica to raczej Sarracenia 'Juthatip Soper Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 Pierwsza kapturnica to raczej Sarracenia 'Juthatip Soper Racja, tak samo twierdzi Tough i wujek google Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2010 (edytowane) Przyszły roślinki z Sosnowca i znowu pytanie: Czy ten maluch to N. Sanguinea 'red hybride' czy jakaś inna roślinka (gratisik)? Edytowane 17 Grudnia 2010 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 17 Grudnia 2010 Share Napisano 17 Grudnia 2010 Tak, to dzbanecznik sanguinea 'Red hybride'. Swoją drogą, nie prościej było wysłać maila co dodaliśmy jako gratis ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 18 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2010 Tak, to dzbanecznik sanguinea 'Red hybride'. Swoją drogą, nie prościej było wysłać maila co dodaliśmy jako gratis ? Wysłałam, ale nie mogłam się doczekać odpowiedzi Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi