BartekSz Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Cześć! Ideą jest, aby wyróżnić forumowiczów w różnych dziedzinach. W niektórych miejscach wymagane jest zacytowanie (np. posta). Nie kierujemy się czyimiś decyzjami, lub tym, że ktoś jest np. moderatorem czy fundatorem. W każdej kategorii można przydzielić jednego Oskara. Dobrze byłoby jeżeli każdy napisałby przy każdej pozycji 3 słowa uzasadnienia. Kopiujemy listę kategorii ze znaczników code i uzupełniamy o osoby nominowane. W pierwszym poście dopisana będzie data, do kiedy trwa konkurs. [b]Forumowicz roku:[/b] [b]Hodowca roku:[/b] [b]Najmądrzejsze posty:[/b] [b]Debiut:[/b] [b]Największy postęp:[/b] [b]Zaginiony w akcji:[/b] [b]Wydarzenie:[/b] [b]Nadzieja forum:[/b] [b]Najmądrzejszy post:[/b] [b]Rozmywacz:[/b] [b]Najlepsza lista roślin:[/b] [b]Najlepsze terrarium:[/b] [b]Najlepszy temat:[/b] Pozdrawiam, Bartek. ( ; Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Marrom Treści niezgodne z regulaminem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Ja jestem ZA. na pewno nie zaszkodziło by to nikomu. oczywiście osoby których "oskar" by dotyczył musiałby wyrazić zgodę ale większość uznałaby to za świetną zabawę i nic po za tym. pomysł godny uwagi. może tylko nazwę zmienić na coś bliższego naszym zainteresowań i tego wokół czego tu się spotykamy. OSKAR to już jest i dotyczy filmu. Wymyślmy coś swojego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Szkoda, że nikt się nie skusił, aby uzupełnić. Nawet Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Pomysł całkiem fajny, Bartek, może Ty 1 uzupełnij ; > ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Mi się też podoba, tylko ja proponuję zmniejszyć ilość rubryk, bo chyba to trochę odstrasza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 No, ale chyba nie trzeba wszystkich wypełniać...? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Nie, nie trzeba wszystkich. Zaraz coś obetnę i uzupełnię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Forumowicz roku: sativ za ogarnięcie mikro-rozmnażania na forum Hodowca roku: Maklerw za dzbaneczniki i projekt, którego nie udało się ukończyć (jeszcze) Najmądrzejsze posty: sativ, maklerw, naven, ErysFR, Twargor, Człowiek, hddk Debiut: Największy postęp:Albert i Mateusz jako działalność Zaginiony w akcji: Heimdall, NataliaSz Wydarzenie: Carnisana Nadzieja forum: ErysFR Najmądrzejszy post: fly_guy Mekk, nie wiem jak można Cię za to co zrobiłeś nie krytykować. Po pierwsze, zawsze to kupujący odpowiada za wysyłkę. Co z tego, że rośliny doszły z dobrym stanie skoro teraz to obraz nędzy i rozpaczy mimo zapewnienia im, wg opisu, bardzo dobrych warunków po transporcie. Wiele razy odmawiałem wysyłania roślin ze względu na warunki pogodowe. Co z tego, że kupujący się upiera. Jest wyjście, albo zwrot kasy albo czekanie na lepsze warunki, nawet jeśli ma to potrwać. To się nazywa ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA WYSYŁANE ROŚLINY. Coś, czego widzę tobie brakuje. Dodatkowo, jeśli wysyła się rośliny pocztą polską, to zawsze trzeba brać poprawkę na ich zaniedbania, a nie liczyć na to, że zimą dzbanki nizinne szybko dojdą i jakoś dadzą radę. Mekk, moim zdaniem uchylasz się od odpowiedzialności. Nie interesuje mnie jak się umawialiście z kupującym, ale to ty wysyłając te rośliny je zabiłeś albo prawie zabiłeś. CYTAT(Mekk @ śro, 15 gru 2010 - 20:45) Zresztą z tego co widzę, wydaje mi się, że każda z tych roślin jeszcze żyje. Pewnie, i JESZCZE im się polepszyło. Mnie jako osobie lubiącej dzbaneczniki jest po prostu cholernie szkoda ładnych roślin. I uważam, że przy zachowaniu odrobiony zdrowego rozsądku można było tej tragedii uniknąć. Rozmywacz: ja sobie lubię czasami rozmyć ; ) Najlepsza lista roślin: maklerw Najlepsze terrarium: Człowiek, Szklarnia fly_guy'a, piwinia sativa Najlepszy temat: Oskary 2010 Muszę przyznać, że nie jest to łatwe Edytowane 7 Stycznia 2011 przez BartekSz Treści niezgodne z regulaminem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Forumowicz roku: Marrom. Bez dyskusji Hodowca roku: Makler Najmądrzejsze posty: Marrom, BartekSz, Sativ, rzadko bo rzadko ale Bartosz Trela i nieskromnie siebie wysunę. Aaaaa dodam hddk, ArturP. itp. Najmądrzejszy post: Wg. mnie niemożliwym jest wybrać taką kategorię, gdyż dużo osób wykazała się szałowym, skłaniającym do różnorakich refleksji postem w różnych okresach czasu. Debiut: Lothia. Pojawiła się nagle, szybko się zaaklimatyzowała, wyłożyła naprawdę sporo pieniędzy na rzecz forum, co jest istotne. Największy postęp:BartekSz. Mały okres czasu, regularnie powiększająca się kolekcja, dobrze zaplanowane, bez poślizgów terrarium. Zaginiony w akcji: Heim zdecydowanie Wydarzenie: Faktycznie splagiatuję, Carnisana. Nadzieja forum: Marrom, to oczywiste. Najwięcej wkładu w rozwój strony. Rozmywacz: Nie rozumiem Najlepsza lista roślin: MaklerW Najlepsze terrarium: Flyguy. Najlepszy temat:Mnie to nie dotyczy, ale ze względu na zaangażowanie Roraima-wyprawa Edytowane 7 Stycznia 2011 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Forumowicz roku: Marrom. Hodowca roku: Makler, paulo09, fly guy Najmądrzejsze posty: Marrom, Bartosz Trela, fly guy, ErysFR Debiut: - Największy postęp: Lothia, BartekSz, Zaginiony w akcji: Heimdall Wydarzenie: - Nadzieja forum: Marrom bezdyskusyjnie!! Najmądrzejszy post: ? na prawdę ciężko wybrać spośród tylu. Rozmywacz: ale o co chodzi ?? Najlepsza lista roślin: 2010.18.06 - Maklerw, 2010.12.09 - hddk, 2010.10.18 - Fly Guy, 2010.08.28 - Heimdall & Psuja Najlepsze terrarium: Fly Guy jeśli możemy mówić tu o terrarium Najlepszy temat: System zraszania [Części BartoszTrela i Gady-Gady] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Niestety musiałem trochę ocenzurować temat - regulamin wypowiedzi na forum. Jeśli temat jest, to niech będzie tematem pozytywnym. W ramach rekompensaty: Forumowicz roku: Hodowca roku: MaklerW, fly guy, Sativ Najmądrzejsze posty: 90% wypowiedzi na forum Debiut: Największy postęp: Zaginiony w akcji: Heim - tu się zgodzę Wydarzenie: kolejne odkrycia nowych gatunków roślin owadożernych, epidemia kwitnących dzbanków w naszych rodzimych hodowlach. Nadzieja forum: rozpoczęcie przygotowań do wyprawy na Roraima Tepui. Najmądrzejszy post: jak kilka linijek wyżej. Rozmywacz: Najlepsza lista roślin: MaklerW, Flyguy Najlepsze terrarium: Najlepszy temat: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Forumowicz roku: Hodowca roku: Maklerw Najmądrzejsze posty: Debiut: JATAMAN, lothia Największy postęp: JATAMAN, lothia Zaginiony w akcji: Heim Wydarzenie: Nadzieja forum: wszyscy forumowicze ; ] Najmądrzejsze posty: Sativ (TC) Rozmywacz: Najlepsza lista roślin: Najlepsze terrarium: Sativ Najlepszy temat: Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Forumowicz roku: Maklerw Hodowca roku: fly guy , paulo09 , sativ Najmądrzejsze posty: - Debiut: - Największy postęp: BartekSz Zaginiony w akcji: - Wydarzenie: CarniSana Nadzieja forum: Marrom , szamanka , fly guy , paulo09 , sativ , Maklerw Najmądrzejszy post: ErysFR Rozmywacz: - Najlepsza lista roślin: paulo09 , fly guy , sativ , Maklerw Najlepsze terrarium: szklarnia fly guy'a Najlepszy temat: - Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Forumowicz roku: Moof - za planowanie wyprawy Hodowca roku: Maklerw oraz Fly Guy - za poświęcenie i upór w Swej pasji [na prawdę podziwiam Was] Najmądrzejsze posty: Cephalotus, Fly Guy, Sativ, BartoszTrela Debiut: BartekSz - za błyskawiczny rozwój i aktywność na forum Największy postęp: Maklerw, Fly Guy - za mega projekty Zaginiony w akcji: Heimdall Wydarzenie: Zaplanowanie wyprawy na Roraimę Nadzieja forum: Moof - za starania w organizacji wyprawy i jego prywatne plany Najmądrzejszy post: Cephalotus - za to, że posty są wyczerpujące, oparte na własnych doświadczeniach, a nie tylko wiedzy teoretycznej, wzbogacone o własne notatki i porównania np. http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...st&p=979363 Najlepsza lista roślin: Fly Guy - lista mnie powala Najlepsze terrarium: Fly Guy - no wiadomo przecież Najlepszy temat: "Wyprawa do Wenezueli ? Roraima Tepui, 2012/2013" Edytowane 7 Stycznia 2011 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekSz Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 No dzięki za głosy w kategorii "Postęp", ale jak do tego doszliście skoro się zarejestrowałem w tym roku(2010) i nie macie punktu odniesienia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi