mataveri Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Teraz siedzę w domu przed kompem, ale mam do rozwiązania prblem sprowadzenia do mnie pięknego parowozu (och jaka wielka!) A z tym parowozem to serio Czy na forum jest ktoś zajmująca się logistyką? Proszę o kontakt Kwestia przewiezienia 80 ton ładunku (W KAWAŁKU) na odległość ok. 90 km Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Tak ktoś jest ale powiem ci od razu ze koszt takiego tonazu bedzie bardzo duzy jak co napisz na PW dokladnie skad do kad i wymiary mniej wiecej bo to zależy czy tylko tonaż duży czy jeszcze nadgabaryt (na pewno na dlugosci tez) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mataveri Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Sprawa wygląda tak Wrak parowozu stoi na stacji Toruń Kluczyki, jeśli koła się ruszają (na dziś nie wiem) to myślę, że będę w stanie doczepić go do jakiegoś cargo, który raz w tygodniu jeździ do Żnina. Wtedy sprawa ograniczy się do zdjęcia go z toru i przewozu ok. 10 km (max na oś 25 ton) i dwa zakręty 90 stopni (szerokość drogi 8-10 m). Jeśl;i nie - będzie kwestia załatwienia dużego dźwigu i mocnej niskopodwoziówki i trasa będzie ok. 90-100 km. Potrzebiowałbym wycenę (nawet na oko), bo będę się starał o kasę u marszałka. Zdjęcie parowozu i jego dane: http://parowozy.net/zdjecie/1521 Tak ktoś jest ale powiem ci od razu ze koszt takiego tonazu bedzie bardzo duzy jak co napisz na PW dokladnie skad do kad i wymiary mniej wiecej bo to zależy czy tylko tonaż duży czy jeszcze nadgabaryt (na pewno na dlugosci tez) . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Piękny parowóz, ale przepraszając z góry za offtop, na co ci on? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Ma trafić do Wenecji, jak zgaduję? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mataveri Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 A bo ja prowadzę takie cudo, które się nazywa Muzeum Kolei Wąskotorowej (www.muzeumwenecja.pl) i chcę pokazać różnicę między moimi maleństwami, a normalną koleją szerokotorową. Poza tym pamiętaj - jazda pociągiem skraca czas podróży koleją Piękny parowóz, ale przepraszając z góry za offtop, na co ci on? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Powiem ci tak koszt samego transoprtu samochodowego to 7-10 tys dzwig 100 ton to kolejne conajmniej 10 a moze i nawet wiecj bo na rozladunku rowniez musisz go miec. Powiem ci ze zalatwienie niskopodwoziowki to nie problem ale musisz sie liczyc ze to kwoty dziesiatek tysiecy PLN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Wydaje mi się, że mataveri zdaje sobie z tego sprawę, skoro sama renowacja tego cuda będzie kosztowała drugie tyle. Poza tym można ubiegać się o dofinansowanie przecież przy transporcie, a dla takiego skansenu na pewno się taka inwestycja zwróci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi