JATAMAN Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Znaleźliście coś ciekawego, coś czym chcecie się podzielić z innymi. Ale nie jest to warte zakładania nowego tematu i ''zaśmiecania'' tym samym forum? Zamieście to w tym temacie. Edytowane 9 Lutego 2011 przez JATAMAN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Przeglądając inne forum w poszukiwaniu żab znalazłem ciekawy post.: http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=502229 chyba "dragon" ostatnio szukał roślin dla siebie ?!?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Kilka dni temu byłem w LM na al. Jerozolimskich w Warszawie. z wyprawy przywożę zdjęcia i ceny roślin od 13 za n.ventricosa do 19 za kapturnice i rosiczki były też tłustosze <tina?> i muchołówki zdjęcia niestety tylko 2 bo tel mi padł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Kilka dni temu byłem w LM na al. Jerozolimskich w Warszawie. z wyprawy przywożę zdjęcia i ceny roślin od 13 za n.ventricosa do 19 za kapturnice i rosiczki były też tłustosze <tina?> i muchołówki zdjęcia niestety tylko 2 bo tel mi padł. Nie byłabym taka pewna co do czystości tej Ventricosy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
may Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 W niedzielę i poniedziałek byłam w Leroy Merlin na Modlińskiej w Wwie. Mają sporo dzbaneczników, ale w raczej nienajlepszym stanie-albo plamy na liściach, albo poschnięte dzbanki, jest sporo kapturnic, ze 3-4 tłustosze i ze 2 doniczki z capensisami. Ostatnią Aliciae kupiłam osobiście w niedzielę Ceny- za aliciae płaciłam niecałe 13, za kapturnicę koło 18, dzbanki zganiają po 17. Aha, wisi jeszcze jeden duuuży dzbanecznik, ale też nie wygląda najlepiej, niestety Na pytanie o torf, pan z działu odpowiedział, że nie ma, nie jest nawet zamówiony i zapraszał mnie w marcu po 80l worek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Dawidy koło Warszawy. N. Miranda 148pln małe N. ventrata albo ventricosa 27pln warunki w jakich są trzymane idealne za zimowanie. Pani powiedziała że od roku są u nich w sprzedaży.... W mirandę włożyłem banknot aby pokazać jej wielkość Jak zawsze kilka fotek za jakość przepraszam, zbieram na aparat:) Edytowane 4 Lutego 2011 przez JATAMAN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Wow... A u nas niestety tylko jakieś ventraty i regulary w marketach... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 (edytowane) Castorama Warszawa róg al. Jerozolimskie, ul. Popularna. Wszystkie rośliny występują pod nazwą <dionea muscipula>. Bez znaczenia na wielkość cena ta sama 19...PLN Było też podłoże Hollas 80l za 12PLN pH 4.0 - 5.0 Warunki i tu idealne do zimowania tylko światła mało. a oto kilka fotek: Edytowane 7 Lutego 2011 przez JATAMAN Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JATAMAN Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 Al. Krakowska Warszawa. sklep "TOMASZEWSKI" KAPTURNICE I TŁUSTOSZ 14.89PLN DZBANECZNIKI: 39PLN<rebeca sopper i ventrata> 55PLN<miranda> torf tylko "KiK Krajewscy" cena? Czy warto? Oceńcie sami: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Ceny dzbanków tej wielkości chyba całkiem całkiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
may Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Leroy Merlin, Warszawa, al. Modlińska. Jak zwykle, wyszłam z małym zakupem, no nie dało się przejść obojętnie mają całkiem spory (jak na market budowlany) wybór kapturnic, bliżej nieokreślone dzbaneczniki w stanie mocno różnym, trochę tłustoszy (tina?). Ceny- bez zmian. od 12,86 za tłustosze do prawie 18 za kapturnice. Ja tym razem zabrałam do domu jednego dzbanecznika- liście w całkiem niezłym stanie, jeden uschnięty dzbanek, żywych brak. Po przesadzeniu w większą doniczkę okazało się, że w środku, w podłożu, było martwe sphagnum... miła niespodzianka. Zamieszczam zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 na lisciach dzbankow osad z wody ;/ twarda u nich ta destylka.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi