Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Hej dzisiaj rano zauważyłem że moja roślinka kiełkuje w 2 doniczkach a w kolejnych 2 nie widać nic i potrzebuje waszej pomocy !!!! Wię wrzucam Fotki I sorki za nie wyrażne zdjęcia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 a może są to kwasty ???? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poters1 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) a może są to kwasty ???? Dla mnie to nie muchołówki U mnie odrazu wychodzą zielone liście ...... A kiedy zostały posadzone ? Edytowane 29 Stycznia 2011 przez Poters1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Dla mnie to nie muchołówki U mnie odrazu wychodzą zielone liście ...... A kiedy zostały posadzone ? Posadzone zostały we wtorek A i jeszcze jedno jak długo ona rośnie Edytowane 29 Stycznia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Nasiona się sieje a nie sadzi . To na zdjęciu wygląda raczej jak chwast, którego nasiona mogły znajdować się w podłożu. Ponadto to podłoże wygląda jakoś nie do końca przekonująco. Muchołówka posiana z nasiona do dorosłości rośnie kilka lat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eutr Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 to nie wygląda na muchołówkę, zdjęcia mało ostre i nie można być pewnym co to ale muchołówka wyglądałaby całkiem inaczej, daj zdjęcie nasionek Duży plus za to że mimo że jesteś nowy to załadowałeś zdjęcia bezpośrednio na forum a nie na jakimś "pieprzosiku" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Muchołówka raczej nie kiełkuje po paru dniach! Ten torf dla mnie też wygląda jakoś mało torfowo... A skąd w ogóle masz te nasiona i podłoże??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) to nie wygląda na muchołówkę, zdjęcia mało ostre i nie można być pewnym co to ale muchołówka wyglądałaby całkiem inaczej, daj zdjęcie nasionek Duży plus za to że mimo że jesteś nowy to załadowałeś zdjęcia bezpośrednio na forum a nie na jakimś "pieprzosiku" A oto nasiona które zasiałem dzisiaj są na zdjęiu po środku tylko na zdjęciu są duże bo są w dużym przybliżeniu PS tamte nasiona też zasiałem a nie posadziłem sorki mój błąd A i jescze jedno pytanie ile wschodzi jedno nasionko Edytowane 29 Stycznia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Muchołówka raczej nie kiełkuje po paru dniach! Ten torf dla mnie też wygląda jakoś mało torfowo... A skąd w ogóle masz te nasiona i podłoże??? Torf mam ze sklepu a nasiona z neta a tu link http://allegro.pl/niezwykla-roslina-owadoz...1407845679.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 A ktoś ma jakieś sadzonki na zbyciu lub nasionka?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eutr Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 nasiona muchołówki są czarne takie > http://www.nzcps.co.nz/images/Dionaeaseed.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 nasiona muchołówki są czarne takie > http://www.nzcps.co.nz/images/Dionaeaseed.jpg A ty z takich siałaś ?? A masz je na sprzedaż??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@ti Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Teraz jest trochę za szybko na świeże nasiona muchołówek. Chyba, że chcesz ubiegłoroczne to pewnie ktoś jeszcze ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Kup sobie nasiona np. z tąd: http://allegro.pl/10-x-nasiona-mucholowka-...1431572048.html jak dla mnie to dość pewne źródło. Ale do tego potrzeba cierpliwości, nasiona kiełkują nawet kilka miesięcy a rośliny dość wolno rosną... Może na początek lepiej kupić młodą roślinkę i sobie hodować. Zawsze potem można oderwać liścia i na nim też wyrosną młode muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Jak coś to ja mam sadzonki D.M. red-green, jeśli chcesz pisz na PW. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi